Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 november 2017
 

Levenspartner belangrijkste adviesbron bij toekomstplannen onderneming

 
 

Niet de aandeelhouder, collega-oprichter of een strategisch consultant adviseert ondernemers over de toekomst van zijn of haar bedrijf, maar uit onderzoek blijkt juist dat de levenspartner deze rol vervult.

Maar liefst 78 procent van de Nederlandse ondernemers ziet hun wederhelft als de belangrijkste adviespartner. Daarmee laten ze medewerkers (62 procent) en externe accountants (49 procent) ver achter zich. Op de vraag wat het komende jaar de volgende stap van de onderneming wordt, zegt 30 procent een nieuw product of dienst te lanceren. Ook het digitaliseren van processen of diensten (29 procent) en het werven van nieuw personeel (27 procent) zijn veel genoemde plannen van het mkb. De resultaten komen uit het onderzoek dat in opdracht van Teamleader uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau iVOX onder 207 Nederlandse ondernemers. 
 
Even aan mijn moeder vragen
Daarnaast blijken ook moeders een belangrijke adviespartner voor ondernemers. Ruim een kwart betrekt zijn moeder meestal of altijd bij beslissingen over de volgende stap van hun bedrijf. Dat mannen moederskindjes zijn wordt met dit onderzoek tegengesproken: vrouwelijke ondernemers winnen significant vaker advies in bij hun moeder dan hun mannelijke collega’s (respectievelijk 36 procent en negentien procent).

Ondernemers slaan vleugels uit na hun veertigste
Naarmate de jaren verstrijken en ondernemers ervarener worden, verdwijnt de adviesrol van de moeder meer en meer naar de achtergrond. Van de jonge entrepreneurs, tussen de achttien en 39 jaar, legt maar liefst 57 procent hun oor regelmatig te luisteren bij hun moeder. Zodra ondernemers 40 jaar worden slaan ze hun vleugels uit; dan vraagt slechts zestien procent nog om advies over bijvoorbeeld over het aannemen van een nieuwe medewerker.
Jeroen de Wit, oprichter en CEO van Teamleader: "Het is belangrijk om tijd te reserveren om na te denken over de volgende stap van de onderneming. Het helpt absoluut om te sparren met verschillende personen. Immers, zo ontstaan de mooiste ideeën. Leg deze ideeën, doelen en plannen vervolgens ook vast. Want het formuleren is stap één, maar het uitvoeren ervan is natuurlijk minstens zo belangrijk en blijft nog weleens achter."  
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken