Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
1 november 2017
 

Hé ondernemer, zullen we een stukje gaan wandelen?

 
 

'Donderdagmiddag, 18.00 uur. Alweer een dag voorbij gevlogen waarop ik inspirerende mensen heb ontmoet en ervoor heb gezorgd dat de dagelijkse werkzaamheden door konden gaan. Het is bijna weekend, maar toch heb ik het gevoel dat werken aan de volgende stap binnen mijn bedrijf er bij in is geschoten.'

Volgens Jeroen de Wit, oprichter en CEO van Teamleader, zijn dit herkenbare gedachten voor ondernemers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan 50 procent van de Nederlandse ondernemers geen concreet idee heeft over de volgende stap binnen zijn eigen bedrijf. Voornaamste redenen zijn: het missen van (financiële) middelen, te grote risico’s zien en – zoals een kwart van de ondernemers aangeeft – een gebrek hebben aan tijd.
Ondernemers werken zich een slag in de rondte, maar hebben het gevoel dat ze tijd tekort komen. "Ze zijn bezig te werken ín de winkel en vergeten daardoor te werken áán de winkel. Dat baart mij toch wel een beetje zorgen," vertelt DeWit. Volgens hem wordt het tijd dat ondernemers de regie over hun eigen onderneming weer terugpakken en zich gaan bezighouden met waar zij écht goed in zijn: ondernemen en hun bedrijf een stap verder brengen. "Ik hoor u denken: ‘Hoe dan?’"

Maak van tijd uw grootste vriend
Tijd. Het lijkt misschien uw grootste vijand, maar wat als het uw grootste vriend wordt? Tijd voelt verloren als er niet naar doelen toegewerkt wordt. En dat is precies wat het onderzoek onderschrijft. Om tijd niet langer te verspillen, is het ontzettend belangrijk na te denken over de toekomst en doelen te stellen voor uw onderneming. "Iedereen heeft 24 uur in een dag," stelt Dewit. "Hoewel voor iedereen de bezigheden, taken en verplichtingen weer anders zijn, is het belangrijk om úw 24 uur zo efficiënt mogelijk te benutten." Het is duidelijk: tijd om na te denken maakt u zelf.
Eenmaal het besluit genomen om tijd vrij te maken, is bedenken wat precies de volgende stap wordt binnen uw bedrijf een nieuwe uitdaging. Hoe komt u aan de inspiratie? Uit het onderzoek blijkt dat wandelen de meest inspirerende activiteit is om na te denken over de volgende stap. Maar liefst 53 procent van de ondernemers geeft aan dat zij dit het liefst doen om hun brein te laten werken. De beste ideeën ontstaan wanneer men in beweging is. Dit bevestigen grote helden als Beethoven, Goethe en Darwin – hun meesterwerken ontstonden vaak tijdens een wandeling. Onderweg wordt niemand afgeleid door mensen waarmee bijvoorbeeld een werkruimte wordt gedeeld en minder afleiding betekent meer productiviteit. Daarnaast is het bewezen dat mensen 60 procent creatiever zijn als ze lopen dan wanneer ze zitten. De meeste ondernemers ervaren tijdens de wandeling dan ook het eureka-moment. Ook DeWit ervaarde dit: "Ik wilde graag iets betekenen voor ondernemers, zodat zíj een stap verder komen. Dat iets werd mij echt duidelijk tijdens een wandeling. Ik kwam al lopend op het idee om een online tijdscapsule te ontwikkelen. Hierin kunnen ondernemers hun eigen toekomstplannen stoppen en communiceren met gelijkgestemde ondernemers. De tijdscapsule herinnert vervolgens de ondernemer op tijd aan zijn voornemens."

Creëer tijd
Wandelen is een manier om uw geest ruimte te geven om na te denken over de toekomst, maar uiteraard moeten de ideeën ook geconcretiseerd worden. Wanneer er dan allerlei tijdrovende taken op u liggen te wachten, gaat u snel weer over op de waan van de dag. Tot slot heeft DeWit tips om tijd te creëren: "Zorg er allereerst voor dat uw ideeën concreet vastgelegd worden. Kijk vervolgens welke processen en werkzaamheden binnen uw organisatie sneller en efficiënter kunnen. Digitaliseer en automatiseer deze. Zo maakt u van tijd ineens uw grootste vriend en heeft weer ruimte om na te denken over en te werken aan de toekomst van uw eigen onderneming."
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Reizenisfijn.nl  |   | 
7-11-2017
 | 
09:08 uur
Wat is Nederland toch mooi om te wandelen

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken