Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tips voor het toepassen van stickers op kantoor

30 oktober 2017 - U hebt er misschien nooit bij stilgestaan, maar weet u eigenlijk op hoeveel plaatsen in een gemiddeld bedrijfspand er op de een of andere manier signalering is geplaatst?

Naast bijvoorbeeld productieruimten waarin medewerkers worden gewaarschuwd voor de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, mag ook in kantoorgebouwen de juiste signalering niet ontbreken. De meeste pictogrammen of andere signalering worden overigens haast onbewust waargenomen, terwijl ze toch erg belangrijk zijn voor zowel medewerkers als gasten. Hoe is de signalering bij u op kantoor? Kevin Van Mierlo van Businessstickers.nl benoemt diverse toepassingen van kantoorsignalering.
 
Algemene signalering voor gasten
Van Mierlo: "Hoort u regelmatig van bezoekers aan uw kantoor dat ze de ingang niet konden vinden, of dat ze geen idee hadden of en waar ze zich moesten melden? Komt het voor dat een van uw gasten een kantoor of opslagruimte binnenwandelt terwijl hij of zij op zoek is naar het toilet? Stickers met de aanduiding van de ingang of toiletten helpen uw gasten hun weg te kunnen vinden op kantoor, en zorgen voor een professionele uitstraling van een kantoor."
 
De rol van stickers in geval van een noodsituatie
Volgens Van Mierlo gaat het in bovenstaande voorbeelden nog maar om alledaagse situaties waarin stickers mensen kunnen helpen hun weg te vinden. "Wat in het geval van noodsituaties? Zouden medewerkers of gasten ook zonder signalering weten waar brandblusapparatuur en EHBO-spullen te vinden zijn, en via welke vluchtroute ze veilig het pand kunnen verlaten?" Van Mierlo vult aan dat net zoals algemeen bekende afbeeldingen die toiletten aanduiden, er ook bijvoorbeeld pictogrammen zijn voor brandblussers, nooduitgangen en BHV-verzamelpunten.
 
Preventieve inbraakbeveiliging
Op inbraak zit natuurlijk geen enkele ondernemer te wachten, en de meeste ondernemers nemen dan ook uitgebreide maatregelen om dit te voorkomen. Van Mierlo: "Maar wist u ook dat aan de buitenzijde van een pand duidelijk laten zien dat dit voorzien is van camerabewaking of een alarm, ook al een preventief afschrikwekkende functie heeft op inbrekers?"
 
De voordelen van privacy folie
Van Mierlo wilt afsluiten met een laatste praktische toepassing van stickers op kantoor: "Om medewerkers tijdens hun werk minder afgeleid te laten zijn, of om u en uw gasten in een vergaderruimte of kantoor meer privacy te geven, biedt privacy folie uitkomst." Volgens Van Mierlo heeft privacy folie tevens esthetische waarde doordat ook dit een professionele uitstraling geeft, helemaal wanneer het op een mooie manier gecombineerd wordt met stickers met uw bedrijfslogo of stickers om de naam van een ruimte aan te duiden.
Kort samengevat hebben stickers in kantoren een veelzijdige functie: signalering door middel van stickers voorziet ook in ‘wegbewijzering’ en is belangrijk voor de veiligheid, en stickers kunnen daarnaast tevens meer privacy en een professionele uitstraling geven.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.