Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ruim een derde van de zzp’ers reist met openbaar vervoer

10 oktober 2017 - 35 procent van de zzp’ers maakt in 2017 gebruik van het openbaar vervoer (OV), terwijl vrijwel alle zzp’ers ook over een auto beschikken. Ten opzichte van 2014 is dit een flinke stijging. In dat jaar maakte namelijk slechts negen procent van de zzp’ers gebruik van OV.

Het OV is hiermee aanzienlijk in populariteit gestegen en dat mede door het gebruik van een mobiliteitskaart. Dat blijkt uit een onderzoek van ZZP Barometer onder 642 zzp’ers in samenwerking met NS-Business Card.
Het reizen met het OV heeft voordelen blijkt uit recent onderzoek. Maar liefst 55 procent van alle zzp’ers die met het OV reist, vindt het belangrijk om tijdens de reistijd te kunnen werken. Daarmee genereert de zzp’er maar liefst twaalf procent van de omzet tijdens het reizen met OV.
 
Oudere zzp’er reist vaker met OV
Vooral oudere zzp’ers maken gebruik van het openbaar vervoer. 43 procent van de zzp’ers tussen de 55 en 65 jaar maakt gebruik van het OV. Daarbij is in deze groep de trein zeer populair, namelijk 95 procent maakt hier gebruik van. En doet dit allemaal met behulp van de mobiliteitskaart.
 
Meer interesse in mobiliteitskaart
Niet alleen het gebruik van OV is gestegen, ook het gebruik van een mobiliteitskaart is toegenomen. In 2015 maakt namelijk vijftien procent van de zzp’ers hier gebruik van. Nu geeft 35 procent van alle zzp’ers aan in bezit te zijn van een mobiliteitskaart.
 
Zzp’er kiest voor trein
Uit onderzoek blijkt verder dat de zzp’er voornamelijk met de trein reist en gemiddeld 60 minuten onderweg is. Maar liefst 71 procent van de zzp’ers die met het OV reist maakt gebruik van de trein. Voornamelijk jongere zzp’ers laten zich vervoeren met de metro of tram.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 642 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1,1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (KvK, mei 2017).
 
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (Download PNG).
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.