Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 maart 2011
 

Studentenbedrijven gaan de boer op met Knetterzeep en Easybrush

 
 

Voor sommige studentenbedrijven is Nederland nu al te klein. Jong Ondernemen laat jonge entrepreneurs niet alleen kennis maken met ondernemerschap in Nederland, maar ook met de internationale markt.

Dit jaar mogen studentenbedrijven Knetter en Careation hun verkooptalent laten gelden op de International Trade Fair in Bratislava op 29 maart. Op de Marktdag in Bratislava komen 50 studentenbedrijven uit 24 Europese landen bijeen om hun zelf opgerichte bedrijf en product te presenteren aan een internationaal publiek. De dag wordt georganiseerd door JA-YE, de Europese organisatie waar Jong Ondernemen onderdeel van uitmaakt. Deelnemende studentenbedrijven kunnen op deze dag prijzen winnen voor de beste stand, het meest innovatieve product en de beste sales- en marketingstrategie. 

Van knetterende zeep tot makkelijk poetsen
Studentenbedrijf Knetter, van het ROC Rijn IJssel uit Arnhem gaat naar de markt met ‘Knetterzeep’: een speciale zeep die knettert bij het handen wassen. De zeep moet kinderen stimuleren hun handen vaker te wassen, om zo ‘de hygiëne van de kinderen te verbeteren’, aldus het studentenbedrijf. Voor deze marktdag hebben ze speciaal internationale etiketten laten maken.
De studenten van Careation – afkomstig van Hogeschool Arnhem Nijmegen - gaan ook met een verzorgingsartikel de boer op. Hun product heet de ‘Easybrush’: een tandenborstel waar de tandpasta al in zit. De Easybrush is primair bedoeld voor ‘mensen die niet of niet meer zelfstandig hun tanden kunnen poetsen, zoals gehandicapten, ouderen, blinden en mensen met een beperkte motoriek.’ Zij hopen met hun deelname een bijdrage te kunnen leveren aan de mondhygiëne van gehandicapten in Slowakije en omgeving.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken