Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 maart 2011
 

Studentenbedrijven gaan de boer op met Knetterzeep en Easybrush

 
 

Voor sommige studentenbedrijven is Nederland nu al te klein. Jong Ondernemen laat jonge entrepreneurs niet alleen kennis maken met ondernemerschap in Nederland, maar ook met de internationale markt.

Dit jaar mogen studentenbedrijven Knetter en Careation hun verkooptalent laten gelden op de International Trade Fair in Bratislava op 29 maart. Op de Marktdag in Bratislava komen 50 studentenbedrijven uit 24 Europese landen bijeen om hun zelf opgerichte bedrijf en product te presenteren aan een internationaal publiek. De dag wordt georganiseerd door JA-YE, de Europese organisatie waar Jong Ondernemen onderdeel van uitmaakt. Deelnemende studentenbedrijven kunnen op deze dag prijzen winnen voor de beste stand, het meest innovatieve product en de beste sales- en marketingstrategie. 

Van knetterende zeep tot makkelijk poetsen
Studentenbedrijf Knetter, van het ROC Rijn IJssel uit Arnhem gaat naar de markt met ‘Knetterzeep’: een speciale zeep die knettert bij het handen wassen. De zeep moet kinderen stimuleren hun handen vaker te wassen, om zo ‘de hygiëne van de kinderen te verbeteren’, aldus het studentenbedrijf. Voor deze marktdag hebben ze speciaal internationale etiketten laten maken.
De studenten van Careation – afkomstig van Hogeschool Arnhem Nijmegen - gaan ook met een verzorgingsartikel de boer op. Hun product heet de ‘Easybrush’: een tandenborstel waar de tandpasta al in zit. De Easybrush is primair bedoeld voor ‘mensen die niet of niet meer zelfstandig hun tanden kunnen poetsen, zoals gehandicapten, ouderen, blinden en mensen met een beperkte motoriek.’ Zij hopen met hun deelname een bijdrage te kunnen leveren aan de mondhygiëne van gehandicapten in Slowakije en omgeving.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken