Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zelfstandigen met personeel verdienen het meest

28 maart 2011 - Zelfstandigen met personeel (kortweg: zmp’ers) hebben gemiddeld het hoogste inkomen van de werkzame beroepsbevolking. Zij worden gevolgd door werknemers met een vast dienstverband, en die worden gevolgd door de zzp'er. Werknemers met een flexibel dienstverband verdienen het minst.

Het verschil is zelfs vrij groot: van de zzp'ers heeft vijf procent een persoonlijk inkomen van meer dan 100.000 euro, van de zmp'ers is dit ruim veertien procent. Zmp'ers verdienen het meest in de niet-commerciële dienstverlening, bijvoorbeeld als medisch specialist. Zzp'ers verdienen juist het meest in de commerciële dienstverlening. 

Veertien procent zelfstandigen
Het onderzoek waarop deze gegevens gebaseerd zijn, heeft betrekking op 2008. In dat jaar werkten 7,5 miljoen Nederlanders. Veertien procent daarvan bestond uit zelfstandigen (tien procent zzp'er, vier procent zelfstandige met personeel).


Bron: MKB Servicedesk Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.