Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Oudste ijssalon van Nederland sluit haar deuren

25 maart 2011 - De oudste ijssalon van Nederland, Venezia aan de Voorstraat in Utrecht, gaat na 81 jaar dicht. Huidige eigenaar Carlo De Lorenzo heeft geen opvolger en gaat met pensioen.

De ambachtelijke ijs(s)maak traditie van de familie De Lorenzo wordt voortgezet vanuit de ijskiosk op de Jansbrug door zijn nichtje Romana de Lorenzo. 

Eerste Italiaan
In 1928 opent Guido De Lorenzo als eerste Italiaan een ijssalon in Nederland: Venezia in Utrecht. De smaak en kwaliteit van zijn ijs zijn een groot succes. Na een aantal jaren hard werken bezit hij meerdere vestigingen en verkoopt hij ijs vanuit zo'n 30 ijskarretjes. Twee zonen, Italo en Carlo, zetten zijn werk voort. Carlo vanuit Venezia aan de Voorstraat in Utrecht en in 1971 opent Italo De Lorenzo, samen met zijn vrouw, ijssalon Venezia op de Oudegracht. 

Grazie e arrivederci
"Het was een heel moeilijk besluit want in al die jaren hebben we een trouwe vaste klantenkring opgebouwd. Sommige klanten waren zelfs echte Venezia fans. Wij willen onze klanten dan ook heel hartelijk bedanken voor hun komst al die jaren. Ik draag de herinnering van alle Venezia-klanten voor altijd in mijn hart en ben blij dat mijn nichtje Romana de traditie van Venezia ijs nog voortzet in de ijskiosk op de Jansbrug," aldus Carlo de Lorenzo.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.