Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers hebben kortere werkweek door automatiseringssoftware

24 juli 2017 - Het gebruik van automatiseringssoftware door ondernemers zorgt ervoor dat hun werkweek gemiddeld bijna vier uur korter wordt in vergelijking met ondernemers die geen gebruik maken van procesautomatisering.

Ondernemers die geïnvesteerd hebben in dergelijke pakketten, waarbij allerlei processen in één systeem worden geïntegreerd, hebben een gemiddelde werkweek van 52,6 uur. Terwijl ondernemers die dit niet hebben gedaan een gemiddelde werkweek van 56,5 uur hebben. Dit wordt duidelijk uit onafhankelijk onderzoek naar de tijdbesteding van de Nederlandse ondernemer dat is uitgevoerd in opdracht van Teamleader.
 
Automatiseringssoftware
Toch blijkt dat maar iets meer dan de helft (51 procent) van de ondernemingen gebruikmaakt van deze software. Voor de kleinere bedrijven ( twee tot vijf werknemers) ligt dit percentage op slechts 40 procent. Van de bedrijven met vijf tot 50 werknemers maakt 68 procent gebruik van automatiseringssoftware. Vooral voor ondernemers met weinig personeel is er dus nog veel te winnen.
 
Kostbare tijd
"Het is zonde om te zien dat zoveel ondernemers hun kostbare tijd verspillen door niet te investeren in software om processen te automatiseren," zegt Rob Klijsen, Country Manager bij Teamleader Nederland. "Niet alleen grote ondernemers hebben tijd te kort, maar ook de kleinere ondernemers ondervinden hier problemen. Het misverstand dat er heerst dat automatiseringssoftware meteen een duur en log pakket zou zijn, maakt het er niet beter op. Er zijn ook oplossingen die wel interessant zijn voor de kleinere ondernemer, doordat deze bijvoorbeeld werken met losse modules. Zo kan u ook als mkb’er tijd besparen en u meer bezighouden met de core business van het bedrijf."
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.