Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 juli 2017
 

Grootste zorg ondernemer: tijdgebrek

 
 

Te weinig tijd voor innovatie, te weinig tijd voor klanten, te weinig aandacht voor de strategie, het vinden van een balans tussen werk en privé en aandacht voor een gezonde leefstijl: het zijn de vijf dilemma’s die ondernemers de meeste kopzorgen bezorgen.

Dit blijkt uit onderzoek van De Amersfoortse. De Amersfoortse heeft zo’n 1.000 ondernemers gevraagd naar hun grootste ondernemersdilemma’s. Hieruit komt naar voren dat de meeste ondernemers vooral met tijdgebrek kampen.
 
Top vijf dilemma's
De top vijf dilemma’s waar ondernemers mee te maken hebben:
 

 • Structureel tijd inplannen of ik ben te druk met de dagelijkse gang van zaken
 • Focus op bestaande of nieuwe klanten
 • Tijd vrij maken om te sporten of alleen als ik tijd over heb
 • Ik luister naar mijn lichaam als ik moe ben of ik ga door tot het werk af is
 • Lange termijn of ik leef met de dag

 • Gevolgen tijdgebrek
  Het tijdgebrek onder ondernemers uit zich op verschillende manieren. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan vijftien procent of minder van zijn tijd te besteden aan innovatie, terwijl voor slechts 40 procent dit ook de gewenste tijd is die ze aan innovatie willen besteden. Ondernemers zouden ook meer tijd aan nieuwe klanten willen besteden.

  Langetermijnstrategie
  Slechts één op de vijf ondernemers heeft een langetermijnstrategie voor de komende één tot drie jaar. Volgens een kwart van de ondernemers is de grootste uitdaging bij het opstellen van een lange termijn strategie de drukte van de dag.
   
  Gezond leven
  Vier op de vijf ondervraagden geeft aan een gezonde levensstijl te hebben. De ondernemers vinden van zichzelf dat ze voldoende gezond eten en op regelmatige tijden, ze sporten voldoende om fit te zijn en ze luisteren naar eigen zeggen naar hun lichaam als ze moe zijn.
  En hoewel ondernemers aangeven dat ze het altijd druk hebben en gemiddeld 58 uur per week werken, zijn negen van de tien ondervraagden echter wél tevreden met de balans tussen werk en privé.
  Frank Romijn, directeur AOV bij De Amersfoortse (een merk van a.s.r.): "Ondernemers vinden het niet erg om veel werk te verzetten en lange dagen te maken. Maar dat is ook hun valkuil. Ze negeren fysieke en mentale signalen die aangeven dat ze roofbouw plegen op lichaam en geest. Vaak wordt pas te laat aan de bel getrokken."

  Ga naar amersfoortse.nl/dilemma voor een samenvatting van het onderzoek.
   

   
  Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

   

  Gerelateerde nieuwsitems

   
   
  Reacties
   
  Zorgverzekering verg...  |   | 
  22-08-2017
   | 
  14:25 uur
  Ben door het onderzoek van Amersfoorte wel verder gekomen. Ben benieuwd hoe dit zal ontwikkelen. Ook zijn het vergelijken van de zorgverzekeringen een goed idee.

  Reageren

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
  code te wijzigen.
  Meer dan 100 checklists
  Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
  Managersonline.nl
  Het internetmagazine voor directeuren en managers
  BOEKENNIEUWS
  Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
  Lees verderMeer boeken