Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 juli 2017
 

Tien mkb-ondernemers stoppen met besturen

 
 

Met de officiële start van de samenwerking tussen Het Verenigd Ondernemers Fonds en UNC Plus Delta kan een uniek mkb-fonds nu écht beginnen met het eerste continuïteitsmaximalisatieprogramma in ons land voor mkb’ers.

Ondernemers die zich op termijn willen terugtrekken uit hun succesvolle mkb-bedrijf, maar tegelijkertijd de continuïteit van hun onderneming willen waarborgen, kunnen een beroep doen op het continuïteitsmaximalisatieprogramma dat is opgezet door het Verenigd Ondernemers Fonds en zal worden uitgevoerd door UNC Plus Delta.

Particulier beleggen in het mkb
Het Verenigd Ondernemers Fonds is in 2017 aan de ene kant opgericht om particuliere beleggers betere toegang te geven tot het mkb. Aan de andere kant zag oprichter en algemeen directeur Anthony Degenaar dat steeds meer directeur-grootaandeelhouders (dga’s) worstelden met opvolgingsvraagstukken. Hoe vind je immers een partij die niet uit is op het maximaliseren van de winst, maar die de onderneming juist op lange termijn verder laat groeien? Bovendien zag Degenaar dat veel ondernemers graag willen ondernemen in plaats van managen. Voor deze ondernemers heeft Het Verenigd Ondernemers Fonds een uniek continuïteitsmaximalisatieprogramma opgezet dat de onderneming onafhankelijk maakt van haar dga. Bovendien biedt Het Verenigd Ondernemers Fonds particulieren een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. Anthony Degenaar: "Het mkb is dé banenmotor van Nederland en daarmee een logische keuze voor een particuliere investering."

Samenwerking UNC Plus Delta en Verenigd Ondernemers Fonds
Zowel UNC Plus Delta als het Verenigd Ondernemers Fonds is enthousiast over mkb'ers en de mogelijkheden die zij hebben om verder te groeien door te ondernemen. Vandaag is de samenwerking officieel begonnen. Jeroen van Schreven, algemeen directeur van UNC Plus Delta: "Wij weten dat we met dit continuïteitsmaximalisatieprogramma het onbenutte potentieel van mkb-ondernemingen boven tafel krijgen en kunnen inzetten. De pragmatische werkwijze van het Verenigd Ondernemers Fonds sluit hier naadloos op aan." UNC Plus Delta en Alfa Accountants zullen het continuïteitsmaximalisatieprogramma met voor iedere geselecteerde mkb’er op maat praktisch begeleiden en ondersteunen. Anthony Degenaar, initiatiefnemer van het Verenigd Ondernemers Fonds, vult aan: "Ons doel is om met deze samenwerking mkb-ondernemingen te verrijken met onze kennis en kunde. Deze samenwerking is een belangrijke, volgende stap in de uitvoering van ons continuïteitsmaximalisatieprogramma voor ondernemers die met bedrijfsopvolging bezig zijn." Het doel van het continuïteitsmaximalisatieprogramma is dat de mkb’er onafhankelijk wordt van de dga en daardoor dus bedrijfsopvolging mogelijk is. Hierdoor kan de ondernemer weer ondernemen.

Het Verenigd Ondernemers Fonds
Het Verenigd Ondernemers Fonds is in 2017 opgericht om een brug te slaan tussen het mkb en particuliere beleggers. Het fonds bestaat voor 3,1 miljoen euro uit eigen vermogen en twaalf miljoen euro uit GroeiObligaties die worden geëmitteerd via de Van Lanschot Onderhandse markt. Voor particulieren is het nog steeds mogelijk om in te stappen en om te investeren in de banenmotor van Nederland. Bovendien kunnen ondernemers zich nog aanmelden om in aanmerking te komen voor deelname aan het continuïteitsmaximalisatieprogramma. Lees meer over het Verenigd Ondernemers Fonds en de risico’s in de door de AFM getoetste prospectus op verenigdondernemersfonds.nl.
UNC Plus Delta
UNC Plus Delta heeft als missie om de concurrentiekracht van de BV NL te vergroten. Voor leiders willen zij een bron van inspiratie zijn voor persoonlijke groei. Dit doen zij door het operationele resultaat van organisaties te verbeteren en een permanente verbetercultuur te creëren. Kijk voor meer informatie op uncplusdelta.nl.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken