Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
10 juli 2017
 

‘Onafhankelijk keurmerk voor bancaire adviseur van MKB-ondernemer’

 
 

Waar moet een MKB-ondernemer heen voor een goed zakelijk en persoonlijk advies bij bedrijfsfinanciering? Hoe ziet hij door de bomen het bos nog bij zoveel keuze uit zakelijke financiering: crowdfunding, leasing, factoring, familieleningen en uiteraard de traditionele bankkredieten.

Hoe presenteert de ondernemer zijn bedrijf het best aan de financier, en hoe maakt hij de meest verantwoorde keuze? Zijn de risico’s goed in kaart gebracht en afgewogen? En door welke adviseur laat hij zich bijstaan? Want iedereen van achttien jaar of ouder die handelingsbekwaam is, mag niet alleen bedrijfsadvies geven maar ook specifiek bancair zakelijk advies. Waar hypotheek-, verzekerings- en beleggingsadviseurs aan allerlei wettelijke regelingen voor kwaliteit moeten voldoen, kan de zakelijke bancaire adviseur onbelemmerd advies uitbrengen. Kiest de MKB’er een accountant, zelfstandig gevestigde bedrijvenadviseur of accountmanager van een bank? Wie is de beste, en hoe kan de ondernemer dat nou weten? Stichting CBB brengt uitkomst.

CBB
Stichting CBB staat voor Stichting Examinering, Certificering en Registrering Certified Business Banker die begin 2016 is opgericht. Deze stichting, met een bestuur en een raad van toezicht uit de praktijk, heeft vanaf de start met talloze instanties en organisaties binnen het MKB-werkveld gesproken. De conclusie is dat het CBB-keurmerk voorziet in de behoefte om de MKB-ondernemer de juiste adviseurskeuze te laten maken.
Vanaf september 2017 start Stichting CBB met het organiseren van examens die moeten leiden tot het keurmerk CBB. De examens c.q. toelating hiertoe gaan van een cv-check, een integriteitstoets en een inhoudelijke toets tot aan een uitgebreide adviseringstoets. De examencommissie bestaat ook weer uit door de praktijk gevormde en door de wol geverfde professionals.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken