Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Stimuleer technologische ontwikkelingen in de bouw

3 juli 2017 - De afgelopen jaren hebben er in iedere branche enorme ontwikkelingen plaatsgevonden. Veelal had dit te maken met technologieën en automatisering van het bedrijfsleven. Zo ook in de bouw. Echter blijven de ontwikkelingen in de bouwbranche nog enigszins achter.

Een medewerker van aannemer-gigant heeft een potentieel toekomstbeeld geschetst bij de ontwikkeling van de bouwsector op technologisch gebied.

Ga samenwerkingen aan
In uw eentje redt u het tegenwoordig niet zonder een groot budget. De grotere organisaties zijn vooruitstrevend en halen doelstellingen door op technologisch gebied ontwikkelingen door te maken. Als een wat kleinere onderneming of een onderneming met een kleiner budget (MKB) is het verstandig om samenwerkingen aan te gaan met branchegenoten. Onderzoeken kunnen uit een gezamenlijke portefeuille betaald worden en de behaalde resultaten worden door alle betrokken partijen gedeeld.
Uit onderzoek van een student van Nyenrode is gebleken dat de betalingen tussen de opdrachtgever en de eerste aannemer goed verlopen. Hierna verslapt echter het tempo van betalingen en zijn ‘onderaannemers’ hier de dupe van. Zij moeten lang wachten op betalingen en hierdoor wordt het vertrouwen geschaad. Wanneer de samenwerkingen goed verlopen en de lijnen kort worden gehouden zullen betrokken partijen hier profijt van hebben.

Denk mee
Ook doen MKB bedrijven in de bouwbranche er goed aan om mee te denken met de eindafnemer van de producten. Installateurs en leidinggevenden denken enkel aan de korte termijn, terwijl een andere werkwijze wellicht zal bijdragen aan een positieve lange termijn. Aannemers en installateurs moeten open staan voor feedback vanuit de opdrachtgever en meedenken met hun uiteindelijke doelstellingen.

Doel van de ontwikkelingen
Wanneer er een aantal veranderen worden doorgevoerd, en de bedrijven er dus daadwerkelijk voor open staan, kan het MKB in de bouwsector concurreren met de grotere organisaties. Als collectief kan er een slag geslagen worden op het gebied van marketing, technologische ontwikkelingen en het aangaan van partnerships. Indien de mate van automatisering bij de grote organisaties enigszins laag wordt gehouden kunnen er ook banen worden gecreëerd onder MKB bedrijven in de bouwsector.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.