Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 juni 2017
 

Bouwbedrijven lijden onder het zwartwerken

 
 

In de bouw komt veel zwartwerken voor. Binnen deze branche bevinden zich verreweg de meeste personen die, naast hun gewone werk, nog even bijklussen. 

De reden dat er veel wordt bijgeklust is omdat personen vaak voor een extra zakcentje willen verdienen of omdat ze vinden dat hun huidige werkgever hen te weinig loon geeft. Bouwbedrijven zijn vaak de dupe van zwartwerkers, omdat zij minder snel in aanmerking komen voor een verbouwing of om klusjes bij mensen thuis uit te voeren. Helaas wordt er nog steeds weinig aan gedaan om zwartwerken tegen te gaan. Vaak is er geen bewijs om dit te bestrijden of om iemand te betrappen.

Betrouwbaarheid
Hoewel zwartwerkers veel worden ingeschakeld, hebben sommigen toch hun twijfels over hun betrouwbaarheid. Dit geldt voornamelijk voor onbekende personen die via-via ergens binnenkomen om een klusje op te knappen. Anderzijds kan iemand ook een klusjesman in zijn eigen netwerk inschakelen om iets te komen verbouwen of te repareren. In zulke gevallen hebben huiseigenaren wel vertrouwen zwartwerkers, omdat ze diegene dan kennen.

Gevolgen
Zwartwerken komt nog steeds op grote schaal voor. Overheden en instanties hebben vaak de capaciteit en middelen niet om zwartwerkers op te sporen en te bewijzen dat ze zonder vergunning aan het werk zijn. Dit heeft ook grote consequenties voor bouwbedrijven en aannemers. Stuc-concurrent.nl erkent dat zij de dupe zijn geworden van de vele zwartwerkers die zich in de bouw begeven. ‘’Het aantal aanvragen voor verbouwingen en klussen neemt soms behoorlijk af, zeker in de lente en zomer als meer mensen hun woning willen opknappen,’’ verklaart de eigenaar. Ook zijn de gevolgen vaak niet te overzien als blijkt dat een zwartwerker verkeerd heeft gehandeld. Huisbewoners zijn alleen maar extra tijd en kosten aan het maken om de schade te herstellen.

Boetes
Voorlopig lijkt het probleem niet te worden aangepakt, maar is de kans alleen maar groter dat er meer personen zwart gaan werken. Wanneer instanties lucht krijgen van dat er ergens illegaal wordt bijgeklust, dan zullen hier passende maatregelen voor worden genomen. Deze personen kunnen rekenen op fikse boetes die kunnen oplopen tot duizenden euro’s.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken