Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 juni 2017
 

Nederlandse mobiliteit: toestand infra zorgwekkend

 
 

Van de 750 bruggen en 22 tunnels die het Rijkswegennet telt, lopen er tientallen gevaar uit te vallen. Het gevolg is een verkeersinfarct op de Nederlandse wegen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Sweco.

Het is wachten op een volgende calamiteit zoals de afsluiting van de Merwedebrug, de Afsluitdijk of de Schipholtunnel. Als zoiets op hetzelfde moment op twee of meer plekken gebeurt, zijn de gevolgen voor Nederlandse economie enorm: hele regio’s worden dagenlang ontregeld door enorme files die ook doorwerken in de rest van Nederland.
Sweco heeft in een studie de effecten van gelijktijdige afsluiting van een aantal belangrijke oeververbindingen in de regio Rotterdam in kaart gebracht. De filekosten voor het wegverkeer zijn enorm, zo blijkt. Ook strekt de overlast zich uit tot ver in Nederland.

Meer prioriteit
Bouwend Nederland en brancheorganisaties  TLN en evofenedex slaan samen met de ANWB alarm. Zij vragen de politiek aanzienlijk meer prioriteit te geven aan het onderhoud van deze voor de Nederlandse economie cruciale infrastructurele verbindingen. Alleen dan kunnen forse reistijdverliezen en economische schade voorkomen worden.Nederland kent een fijn vertakte en efficiënte infrastructuur waarvan dagelijks miljoenen weggebruikers gebruikmaken. Een bezit om trots op te zijn! Door de economische groei wordt het wel steeds drukker op de Nederlandse wegen. Om de doorstroming op peil te houden zodat de vele weggebruikers soepel hun plaats van bestemming bereiken, is goed onderhoud nodig.

Forse vertragingen
De voorzitters van de verontruste organisaties verwoorden de situatie als volgt. Frits van Bruggen, hoofddirecteur ANWB: "De vertragingen die ontstaan door het uitvallen van bruggen en tunnels zijn fors. Kijk bijvoorbeeld naar de Afsluitdijk. Als deze kwetsbare infrastructuur niet functioneert, zullen automobilisten bijna anderhalf uur moeten omrijden. Dat kan niet de bedoeling zijn."

Vastlopend verkeer
Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland: "Uit de analyses van het ministerie van IenM blijkt ook dat verkeers- en goederenstromen nóg verder vastlopen bij een hoge economische groei zoals we die nu al meemaken. Het verkeer groeit harder dan in de scenario's waarmee het kabinet rekent. Alle reden dus voor urgentie bij de investeringsbeslissingen."

Meer calamiteiten
Arthur van Dijk, voorzitter TLN: "Er is een groeiende kans dat er zich ruwweg tegelijkertijd twee of meer calamiteiten voordoen die leiden tot dagenlange blokkades van diverse knooppunten. Voor economische groei is Nederland bijzonder afhankelijk van een efficiënte logistiek. Daarom houden bijvoorbeeld bouwbedrijven, groothandelaren en retailers zich ook dagelijks bezig met het slim organiseren van hun goederenstroom. Die komen allemaal knarsend tot stilstand als belangrijke knooppunten niet goed onderhouden worden."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken