Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 juni 2017
 

Aanhoudende groei in timmerbranche

 
 

Uit cijfers van de Rabobank blijkt dat het sentiment in de timmerindustrie sinds 2015 steeds positiever wordt. In 2017 zal de productie met vier procent toenemen ten opzichte van 2016. De positieve ontwikkelingen in de bouwbranche zijn vooral te danken aan het toenemend aantal nieuwbouwwoningen.

De concurrentie in de timmerbranche is volgens Timmer-gigant.nl nog steeds groot, de branche telt ongeveer 1.300 bedrijven. Door de concurrentie ligt de focus op het maximaal beïnvloeden van de kostprijs.  Voor timmerbedrijven is het daarom erg belangrijk om met klanten en leveranciers uit de keten samen te werken. Timmerbedrijven kunnen een hogere toegevoegde waarde bieden door flexibel in te spelen op de behoeften van de klanten.

Personeelstekort
De komende jaren stevent de timmerindustrie af op een personeelstekort. Dit komt doordat deze branche vergrijsd en steeds meer timmermannen met pensioen gaan. Daarnaast is de instroom van mbo-leerlingen erg laag. Om dit tegen te gaan hebben de timmerindustrie, de overheid en de scholen samen een Sectorplan Timmerindustrie opgesteld. Hiermee wordt de instroom van jongeren gestimuleerd en kunnen bestaande medewerkers omgeschoold worden zodat zij met nieuwere technieken kunnen werken.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken