Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 juni 2017
 

Winnaars Business Awards Franse KvK bekend

 
 

Op maandag 19 juni werden de Trophées du Commerce France - Pays-Bas uitgereikt aan bedrijven die de handelsrelatie tussen Frankrijk en Nederland bevorderen. Het Nederlandse Rituals ontving de Business Development Award voor de slimme merkintroductie op de Franse markt.

Tevens was er een business award voor het Franse transportbedrijf Alstom. De Innovation Award ging naar het Nederlandse SendCloud dat oplossingen ontwikkelt waardoor kleine e-commerce bedrijven kunnen concurreren met grote webshops. Ivo Groen, design director van DS Automobiles, ontving de Personality of the Year Award voor het samenbrengen van Dutch design en Franse flair in de DS 7 Crossback.
   
Bedrijven geroemd
Tijdens een galadiner in Sofitel Legend The Grand Amsterdam reikte de jury de Business Awards uit en roemde zij de bedrijven vanwege de behaalde resultaten. In de categorie Business Development ontvingen twee bedrijven een award: een Nederlands bedrijf dat zich op de Franse markt richt en een Frans bedrijf dat zich op de Nederlandse markt begeeft. Rituals won als Nederlands bedrijf de eerste award. De vakjury was zeer te spreken over de slimme strategie die het bedrijf hanteerde bij het betreden van de Franse markt, de keuze voor winkellocaties en partnerships en de manier waarop Rituals anticipeert op de wensen van de consument.
De tweede award in deze categorie ging naar Alstom, een Frans bedrijf dat voertuigen, systemen en services voor de spoorwegsector ontwikkelt. De internationale jury is onder de indruk van de prestaties van Alstom gezien de grote concurrentie binnen deze sector. Het bedrijf heeft in de zomer van 2016 een contract met de NS afgesloten voor 79 nieuwe intercity treinen, die worden ingezet op zowel de hogesnelheidslijn (HSL) als het hoofdrailnet (HRN). Dit contract zorgt voor veel werkgelegenheid in de bouw en het onderhoud van de treinen.
 
Innovation Award  
De Innovation Award ging naar SendCloud, een Nederlands bedrijf dat slimme oplossingen biedt om verzend- en retourneerprocessen te optimaliseren. Volgens de jury is er enorm veel vraag onder webshops naar dit soort oplossingen. SendCloud maakt het voor kleine e-commerce bedrijven mogelijk om te concurreren met de grootste webshops.
   
Nieuwe prijs voor Frans-Nederlandse samenwerking
De samenwerking tussen het Nederlandse Squla en het Franse Nathan - bedrijven die zich beide richten op online educatie - is door de jury beloond met de nieuwe Partnership Award. Deze prijs werd dit jaar in het leven geroepen om het bundelen van krachten over de landsgrenzen heen te stimuleren. De jury benadrukt dat de bedrijven het doel van een samenwerking - elkaar aanvullen en versterken - echt begrepen hebben. Squla intergreert de kwalitatieve content die Nathan ontwikkelt in een digitaal platform en zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot de curcussen en educatieve spellen.
 
Dutch design en Franse flair
Ivo Groen nam tijdens het galadiner de Personality of the Year Award in ontvangst. De jury roemt de Nederlandse design director van het Franse DS automobiles voor het samenbrengen van Dutch design en Franse flair in de DS 7 Crossback. "Ik voel me vereerd deze Personality of the Year Award in ontvangst te mogen nemen. Ik voel me als Nederlander helemaal thuis in mijn Franse bedrijf, ik kan mezelf hier namelijk echt onderscheiden. Als designer voor het luxe merk DS Automobiles mag ik het Franse savoir-faire in autoland weer helemaal op de kaart zetten. Daarbij zijn vakmanschap èn een gezonde dosis Nederlandse nuchterheid mooi meegenomen." Vorig jaar ontving minister Ploumen de Personality of the Year Award.
   
Coup du Coeur du Jury voor Olmix Group
Tot slot was er een speciale juryprijs voor het Franse Olmix, dat zeewierextracten produceert voor gebruik in medicatie. De biotechnologische innovatie van Olmix wordt gebruikt in medicatie voor planten, dieren en mensen. De jury was bijzonder onder de indruk van het bedrijf en voorziet een succesvolle toekomst omdat het goed inspeelt op de actualtiteit.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken