Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
1 juni 2017
 

Uitgaven aan zomervakantiereizen vlakken af

 
 

Adobe presenteert het Adobe Digital Insights (ADI) 2017 Online Travel Trends Report waaruit blijkt dat de bestedingen van Europeanen aan reizen in de zomerperiode blijven groeien.

De groei van het aantal boekingen vlakt wel af. De verwachtte jaarlijkse groei in online bestedingen is dit jaar 5,3 procent in vergelijking met bijna 10,8 procent groei van 2015 tot 2016.    In Europa komen de totale uitgaven aan online boekingen van vluchten en hotels dit jaar naar verwachting uit op zo’n 70 miljard euro, waarvan negentien miljard euro wordt besteed in de zomerperiode.

Reistrends
Er lijkt dit jaar vooral veel interesse te zijn voor cruise-vakanties. Het aantal bezoeken aan cruise-websites is bijna verdubbeld de afgelopen drie jaar. In 2017 is het aantal websitebezoeken tot nu toe al met zo’n 32 procent gestegen in vergelijking met het jaar ervoor. De interesse in cruises groeit ieder jaar met twintig procent tussen januari en maart.
Autoverhuurbedrijven doen het minder goed. In het eerste kwartaal is het aantal verhuurde auto’s met veertien procent afgenomen in vergelijking met een jaar eerder.
Als het gaat om het verkrijgen van de beste vakantiedeal, blijkt uit de data dat Europese reizigers het beste 36 dagen voor de geplande vakantie een vlucht kunnen boeken, ongeacht of het gaat om een internationale vlucht of niet. Iets eerder boeken, 29 dagen van tevoren, zorgt ervoor dat een hotel voor de beste prijs kan worden geboekt.

Social op vakantie
Social media blijken een belangrijke inspiratiebron voor vakanties met een gemiddelde van veertien miljoen mentions over reizen iedere maand. De hashtags #adventure, #travel en #bucketlist blijven het populairst tijdens de vakantieperiode.
De social media-analyses laten verder zien dat, naast ontspanning, het afvinken van bestemmingen op de bucketlist en het ervaren van culturen de belangrijkste redenen blijven om de wereld over te reizen. Uit data van Adobe Stock blijkt echter dat de marketeers en designers die verantwoordelijk zijn voor het creëren van de ‘vakantiebeleving’ nog altijd vooral klassieke afbeeldingen van ontspanning op stranden en in de natuur zoeken en downloaden om mensen te inspireren om te gaan reizen.

Vakantietechnologie
Er is een duidelijke trend zichtbaar dat reisorganisaties nieuwe technologie inzetten om klanten te winnen. Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) worden in vergelijking met een jaar eerder dertien procent vaker genoemd in de mentions over vakanties en het aantal mentions over wearables nam toe met 44 procent.
John Watton, Senior Marketing Director EMEA, bij Adobe stelt: "Vakanties draaien om beleving, maar marketeers moeten niet denken dat deze ervaring pas begint zodra een consument in het vliegtuig zit. De ervaring begint al vanaf het allereerste moment dat de klant in aanraking komt met het merk. Inzicht in de onderliggende trends die bepalend zijn voor de vakantiekeuzes van consumenten biedt reisorganisaties een enorme kans om marketingstrategieën en klantervaringen te ontwikkelen voor meerdere kanalen. Of het nu gaat om mobiel, online, VR-ervaringen in de winkel of wearables die consumenten mee kunnen nemen op reis. Wanneer marketeers ervaringen creëren die inspirerend en relevant zijn en bovendien aansluiten bij de wensen van hun doelgroepen binnen de verschillende touchpoints, zorgen zij er ook voor dat klanten vaker dan één keer mee op reis gaan." 


 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Backpack info  |   | 
28-08-2020
 | 
14:10 uur
Toch zonde dat mensen steeds vaker voor een cruisevakantie kiezen. Met veel te veel mensen op een schuitje gevangen zitten. Backpacken geeft toch veel meer vrijheid?

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken