Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 mei 2017
 

Leenbedrag voor verbouwingen fors gestegen

 
 

Nederlanders die in 2017 geld willen lenen voor het financieren van een verbouwing, vroegen gemiddeld 16.060 euro aan. Dit is 17,3 procent meer dan het gewenste leenbedrag in de eerste vier maanden van 2016.

Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop.nl op basis van 21.688 leningaanvragen uit de eerste vier maanden van 2017 en 2016.
 
41 procent meer leningaanvragen voor verbouwing
Het gemiddelde gewenste leenbedrag voor het financieren van een verbouwing was in de eerste vier maanden van 2016 13.694. Dit bedrag is in dezelfde periode van dit jaar gestegen met zeventien procent, naar 16.060. Ook het aantal leningaanvragen voor een verbouwing is gestegen. Ten opzichte van 2016, is het aantal leningaanvragen ten behoeve van een verbouwing met 41 procent toegenomen.
 
Provinciale verschillen
Vergeleken met de eerste vier maanden van 2016, is het gemiddelde leenbedrag in 2017 in alle provincies gestegen. De grootste stijger op provinciaal niveau is Groningen. Groningers wilden gemiddeld ruim 48 procent meer lenen voor een verbouwing. Ook in Flevoland is het gemiddelde leenbedrag fors gestegen met ruim 45 procent. De minst sterke stijging is te zien in Zeeland. Zeeuwen vroegen in de eerste vier maanden van 2017 gemiddeld 6 procent meer aan wat betreft het leenbedrag voor een verbouwing.
 
Leenbedrag stijgt sterkst onder veertigers
Het gewenste leenbedrag is het sterkst gestegen onder veertigers. Onder de leeftijdsgroep 41 tot 50 jaar oud, ging het leenbedrag met 38 procent omhoog, naar 19.376. Het hoogste leenbedrag werd gevraagd door senioren tussen 51 en 64 jaar. Zij wilden gemiddeld 19.431 lenen voor het financieren van een verbouwing. 
 
Alleenstaanden willen ruim acht procent minder lenen
Van alle groepen op basis van gezinssituatie, wilde alleen de groep alleenstaanden minder lenen dan vorig jaar. Waar alleenstaanden in de eerste vier maanden van 2016 nog 12.303 wilden lenen, vragen zij nu gemiddeld 11.278. Een daling van acht procent. Samenwonenden met kinderen wilden het meeste lenen, namelijk 21.152. Ten opzichte van 2016 is dit een stijging van 34 procent. Dit is de sterkste stijging onder alle groepen op basis van gezinssituatie.

Het volledige overzicht van onderzoeksresultaten is te vinden op de onderzoekspagina van Geldshop.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken