Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederland is paradijs voor winkeldieven

16 maart 2011 - Winkeldieven hebben vrij spel in Nederland. Vrijwel geen enkel politiekorps gaat onmiddellijk tot actie over na een melding van winkeldiefstal. Wordt een winkeldief niet op heterdaad betrapt, dan heeft hij weinig te vrezen.

Dat concludeert Detailhandel Nederland in de Telegraaf na een inventarisatie van klachten. 

Laks beleid
De winkeliers ergeren zich mateloos aan het lakse beleid van de politie. "Het komt nog steeds voor dat aangifte wordt geweigerd, er nauwelijks onderzoek wordt gedaan en een zaak wordt geseponeerd. Hierdoor ontloopt een winkelcrimineel zijn straf. Dat terwijl de ondernemer met de financiële en psychische schade achterblijft," stelt Sander van Golberdinge van Detailhandel Nederland. In één politieregio wordt zelfs pas een onderzoek ingesteld als de schade hoger is dan 25.000 euro. De politie daar meldt dat de werkdruk te hoog is.


Bron: Spitsnieuws Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Sylvia Wouda

23-12-2011 22:51  |  

Helemaal waar,Twee medewerkers die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor wel 35000 euro zijn na een gesprekje met de politie naar huis gestuurd en het volledig door mij aangeleverde sluitende bewijs materiaal werd voor het gemak afgedaan als niet voldoende!Letterlijk werd mij verteld is dat de zaak opzij is gelegd omdat zeden en moordzaken nu eenmaal erger zijn dan mijn schade.Dat ik mijn kinderen door me kapot te werken nauwelijks zie,de emotionele schade, financiele moeilijkheden die daardoor ontstaan worden niet meegeteld. Zelfs 1 van de rechercheurs durfde te zeggen dat een meisje van 20 toch een toekomst verdiend.Ze jatten als volwassenen en daar sta je dan als hardwerkende kleine ondernemer. Je mag bezwaren aantekenen enz alsof je daar tijd voor hebt als je ineens 2 medewerkers mist van de vloer.De negativiteit en tijdgebrek zorgen er wel voor dat je als ondernemer er niet te lang bij stil kunt staan.En jaaa ik heb wel onraad gezien maar voordat je daar de vinger op hebt gelegd ben je al een stuk armer waardoor je geen middelen meer hebt om het aan te pakken. Je moet je zelfs verdedigen dat je hebt kunnen laten gebeuren.Het is namelijk doodnormaal als je de goederen van je baas op marktplaats verkoopt!Leve de vrije heling markt!

ab h. bouvy

2-01-2012 11:06  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.