Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse ondernemer betaalt steeds beter

15 maart 2011 - Het betaalgedrag van Nederlandse bedrijven is wederom verbeterd. In het vierde kwartaal van 2010 werd 55 procent van de facturen in Nederland op tijd betaald. Dit blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet naar het betaalgedrag van het bedrijfsleven in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Evenals voorgaande jaren zijn Duitse bedrijven de meest stipte betalers: 61 procent van de rekeningen werd binnen de termijn betaald. In Engeland is het betaalgedrag veruit het slechtste, met maar 24,7 procent betalingen binnen de gestelde termijn. 

Faillissementsindicator
Het betaalgedrag van bedrijven is een van de belangrijkste indicatoren om een faillissement vroegtijdig te signaleren. Daarom is het van belang deze cijfers nauwlettend in de gaten te houden. Niet alleen om inzicht te krijgen in de algemene trend, maar ook in bedrijven waar u als ondernemer zaken mee doet. 

Goede betaalmoraal
Nederland doet het uitzonderlijk goed op het gebied van zeer late betalingen. In Nederland werd in het vierde kwartaal van 2010 slechts 3,7 procent van de facturen meer dan 30 dagen te laat betaald. Hiermee zitten zij ver onder het Europese gemiddelde van 8,8 procent en presteert Nederland het beste binnen Europa. 

Top drie
Top drie slechtst presterende landen in procenten:
1. Verenigd Koninkrijk (24,7 procent)
2. Frankrijk (33,6 procent)
3. België (35,1 procent)

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.