Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Aantal zzp’ers met leaseauto neemt toe

5 april 2017 - Het aantal zzp’ers dat in een leaseauto rijdt is sinds 2014 meer dan verdubbeld. Vooral in het afgelopen jaar is het aantal zzp’ers dat over een leaseauto beschikt flink toegenomen, namelijk met 65,8 procent. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 999 zzp’ers.

12,1 procent van de zzp’ers rijdt momenteel een leaseauto, terwijl in 2014 dit percentage nog slechts 5,2 procent bedroeg. In 2015 had 6,4 procent van de zzp’ers een leaseauto en in 2016 was dit aantal al gestegen naar 7,3 procent.
 
Auto leasen meest voordelige optie volgens leasende zzp’ers
Uit het onderzoek is verder gebleken dat 37,5 procent van de zzp’ers met een leaseauto denkt dat het leasen van een auto de meeste voordelige optie is wat betreft het gebruik van een auto. Van de zzp’ers met een gekochte auto denkt slechts 5,1 procent dat dit het geval is. Volgens de grote meerderheid van deze groep (60,2%) is het kopen van een tweedehands auto het meest voordelig. 35 procent van de leasende zzp’ers denkt dat het aanschaffen van een gebruikte auto de meest voordelige optie wat betreft het gebruik van een auto is.
 
Zzp’er met leaseauto reist langer en vaker
Zzp’ers die over een leaseauto beschikken rijden gemiddeld genomen iets meer kilometers dan zzp’ers met een gekochte auto, namelijk 1,3 procent meer. Het verschil in reistijd is groter: gemiddeld zijn zzp’ers met een leaseauto 10,4 procent langer onderweg dan zzp’ers die hun auto hebben gekocht. Deze laatste groep zzp’ers reist dan ook minder vaak in de spits: 52,6 procent van de zzp’ers met een gekochte auto reist voornamelijk in de spits, tegenover 60,0 procent van de zzp’ers met een leaseauto.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 999 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan een miljoen zzp'ers die Nederland kent (CBS, april 2016).
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
 

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Allesineenpakketten.nl

8-04-2017 17:05  |  

Blijkbaar hebben deze ondernemers de ''Youngtimer'' nog niet ontdekt :-)
luxe rijden in een V8 voor een fractie van een Prius

13-02-2020 10:21  |  

Ook in 2020 lijkt dit artikel nog altijd relevant. Steeds meer zzp'ers kiezen voor het leasen van een auto. Uiteraard staat dit in relatie door de toename van zzp'ers in Nederland.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.