Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 april 2017
 

‘Parkeagle’ en ‘Jake Food’ eerste finalisten Young business award 2017

 
 

De strijd om de Young Business Award en de prijzenpot van maar liefst 12.500 euro is 28 maart van start gegaan. Ruim 175 bezoekers zagen de felle strijd tussen de zes startups: ‘Jake Food, Hardt (Hyperloop), Parkeagle, WebshopinChina.com, Breath In Balanz en Hamwells’.

De startups hadden slechts 60 seconden de tijd voor hun elevator pitch gevolgd door een vragenvuur van de kritische jury en publiek. Startup Jake Food had het even lastig op het podium door een aantal vragen van jurylid Arjan Koop (die zelf, ter voorbereiding op de halve finale, een samples van Jake besteld had), maar wist samen met Parkeagle een finale-ticket te bemachtigen.
 
Publieksaandacht
De meeste aandacht van het publiek ging naar een startup die de finale niet haalde, maar wel al veel publiciteit heeft gekregen en met grootse plannen bezig is: Hardt, de startup die de eerste hyperloop verbindingen in Nederland wil gaan realiseren. Tim Houter (CEO Hardt) kreeg het publiek op het puntje van de stoel toen hij vertelde dat het in de toekomst mogelijk moet gaan worden om in twaalf minuten van Groningen naar Amsterdam te reizen. "De techniek is er, nu moeten wij de uitvoering nog gaan realiseren," aldus Tim Houten. De kapitaalbehoefte van hardt is overigens immens. De startup heeft al zes ton ontvangen, daarna heeft het nog eens twee miljoen euro nodig voor een prototype en tenslotte nog eens 7,5 miljoen euro voor een testtraject van drie kilometer. Als de eerste tienmiljoen euro verslonden is houdt het bij de startup nog niet op, want uiteindelijk zijn er nog vele miljoenen nodig voor een serieus testtraject. Dan pas kan er daadwerkelijk een traject tussen twee verschillende steden ontwikkeld gaan worden, ook hierin zullen miljoenen euro’s geïnvesteerd moeten worden.

Finaleplaatsen
De winnaars van de eerste halve finale mogen zichzelf klaar gaan maken voor de finale op dinsdag 6 juni 2017. Hier mogen de finalisten voor (prins) Constantijn van Oranje, Jort Kelder en zeven- a achthonderd man publiek in het Atlas Theater in Emmen. Het totaal aantal finalisten van de Young Business Award 2017 zal door de tweede halve finale (2 mei) in Hoogeveen en de wildcard groeien naar vijf finalisten.

Geslaagde halve finale
Niels Palmers (voorzitter van de stichting Young Business Award) kijkt terug op een geslaagde halve finale: "Het was fantastisch. De Nieuwe Kolk was met 175 bezoekers goed gevuld. De strijdt om de Young Business Award gaat dit jaar ontzettend spannend worden".  De halve finale van afgelopen dinsdag was niet mogelijk geweest zonder de unieke samenwerking tussen landelijke en regionale partijen. Het resultaat was een spraakmakend programma waarin alles draaide om de startups die ons leven gaan veranderen.
De startupcompetitie krijgt (op 2 mei) tijdens de tweede halve finale in het Hoogeveense theater De Tamboer een vervolg. Aanmelden als bezoeker kan hier.
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken