Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 april 2017
 

MKB zet vol in op automatisering administratie

 
 

Mkb'ers kiezen vaker voor een boekhoudprogramma die administratieve taken kan automatiseren. Dat blijkt uit onderzoek van de Boekhoudsoftware Keuzemonitor, een periodiek onderzoek van Software Vergelijken.

Omdat mkb-bedrijven vaak in grootte en opzet verschillen, vindt het mkb een breder scala aan functies belangrijk ten opzichte van zzp’ers, blijkt verder uit de cijfers van de Keuzemonitor. Zo hebben mkb’ers opvallend meer behoefte aan automatisering van administratieve taken bij de keuze van boekhoudsoftware. Zo is het het kunnen opstellen van betalingsherinneringen en een Scan en herken functie opvallend populairder bij mkb’ers dan zzp’ers. Dit zijn functies die de mkb’ers veel tijd kunnen besparen bij het verwerken van de administratie.

Behoefte aan ondersteuning bij internationaal zakendoen
Daarnaast steeg de behoefte naar boekhoudsoftware die handel in vreemde valuta ondersteunt onder mkb’ers met twaalf procent ten opzichte van de Keuzemonitor van oktober 2016. Wanneer u de cijfers naast die van zzp’ers legt is het verschil helemaal opvallend: mkb’ers vinden een vreemde valuta functie 91 procent belangrijker.
Wanneer mkb’ers handel drijven buiten de EU krijgen ze te maken met vreemde valuta. "En omdat de Nederlandse handel met China en Brazilië steeds meer toeneemt willen mkb’ers steeds vaker boekhoudsoftware met de functie ‘vreemde valuta’," zegt Arjan Nieuwbeerta, CMO van Software Vergelijken. "Met deze functie kunt u  onder andere facturen opmaken, scans van verkoopfacturen aanleveren, bankrekeningen aanleggen en afschriften importeren in vreemde valuta. De software rekent de valuta automatisch om. "Dat scheelt veel handmatig rekenwerk en dus tijd."

BTW verleggen ook populair onder mkb’ers
Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat mkb’ers btw verlegd factureren, het overhevelen van de btw naar de buitenlandse afnemer, ook significant belangrijker vinden dan zzp’ers (21 procent). Bijna tweederde van de mkb’ers in Nederland is internationaal actief en heeft dus te maken met andere btw-tarieven die in het buitenland gelden.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken