Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 april 2017
 

MKB zet vol in op automatisering administratie

 
 

Mkb'ers kiezen vaker voor een boekhoudprogramma die administratieve taken kan automatiseren. Dat blijkt uit onderzoek van de Boekhoudsoftware Keuzemonitor, een periodiek onderzoek van Software Vergelijken.

Omdat mkb-bedrijven vaak in grootte en opzet verschillen, vindt het mkb een breder scala aan functies belangrijk ten opzichte van zzp’ers, blijkt verder uit de cijfers van de Keuzemonitor. Zo hebben mkb’ers opvallend meer behoefte aan automatisering van administratieve taken bij de keuze van boekhoudsoftware. Zo is het het kunnen opstellen van betalingsherinneringen en een Scan en herken functie opvallend populairder bij mkb’ers dan zzp’ers. Dit zijn functies die de mkb’ers veel tijd kunnen besparen bij het verwerken van de administratie.

Behoefte aan ondersteuning bij internationaal zakendoen
Daarnaast steeg de behoefte naar boekhoudsoftware die handel in vreemde valuta ondersteunt onder mkb’ers met twaalf procent ten opzichte van de Keuzemonitor van oktober 2016. Wanneer u de cijfers naast die van zzp’ers legt is het verschil helemaal opvallend: mkb’ers vinden een vreemde valuta functie 91 procent belangrijker.
Wanneer mkb’ers handel drijven buiten de EU krijgen ze te maken met vreemde valuta. "En omdat de Nederlandse handel met China en Brazilië steeds meer toeneemt willen mkb’ers steeds vaker boekhoudsoftware met de functie ‘vreemde valuta’," zegt Arjan Nieuwbeerta, CMO van Software Vergelijken. "Met deze functie kunt u  onder andere facturen opmaken, scans van verkoopfacturen aanleveren, bankrekeningen aanleggen en afschriften importeren in vreemde valuta. De software rekent de valuta automatisch om. "Dat scheelt veel handmatig rekenwerk en dus tijd."

BTW verleggen ook populair onder mkb’ers
Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat mkb’ers btw verlegd factureren, het overhevelen van de btw naar de buitenlandse afnemer, ook significant belangrijker vinden dan zzp’ers (21 procent). Bijna tweederde van de mkb’ers in Nederland is internationaal actief en heeft dus te maken met andere btw-tarieven die in het buitenland gelden.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken