Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 maart 2017
 

Jonge vrouwen zoeken vaker online naar een tweedehands auto

 
 

Jonge mannen en vrouwen pakken de zoektocht naar een tweedehands auto beiden op geheel eigen wijze aan. Vrouwen onder de 35 jaar zoeken vaker online naar een occasion dan mannen in dezelfde leeftijdscategorie (een verschil van 45 procent).

Vrouwen doen ook meer onderzoek naar de historie van een auto, onder meer door het inzien van een voertuighistorierapport. Verder maken vrouwen vaker proefritten in auto’s waar ze interesse in hebben. Mannen ouder dan 35 jaar, oriënteren zich wel weer vaker online voor de aanschaf van een occasion. Dat blijkt uit cijfers van AutoTrack.
 
Zoeken naar occasion
Vrouwen zoeken een occasion voornamelijk binnen een straal van 30-50 km van hun woonplaats. De meest gezochte auto door vrouwen is een Volkswagen Polo of een Golf, bij voorkeur een hatchback in de kleur zwart of wit. Op de tweede plek staat een BMW 3 serie en op nummer drie volgt de Audi A3.
 
Andere voorkeuren van vrouwen:
 

  • De aanschafprijs van een occasion varieert van 5.000 tot 10.000 euro
  • Bij voorkeur is de auto tussen de vijf tot zeven jaar oud (afhankelijk van de prijsklasse)
  • Er staat niet meer dan 100.000 tot 150.000 kilometer op de teller
  • De airconditioning is bijzonder belangrijk
Vrouwen onderzoeken meer
Staals: "We zien aan de hand van ons websiteverkeer dat vrouwen meer onderzoek doen naar de kenmerken van een auto. Ook downloaden ze vaker een voertuighistorierapport dat u bij elke advertentie op AutoTrack gratis kunt downloaden. Zo’n rapport kan u helpen met de aanschaf van een betrouwbare auto."
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken