Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 januari 2017
 

Ondernemers bloggen vaak zonder plan

 
 

Slechts 22 procent van de bloggende bedrijven heeft een helder plan of duidelijke contentstrategie bij het bloggen. Dat is de belangrijkste conclusie van het jaarlijkse onderzoek van Contany.nl.

Een opvallende constatering, aangezien uit het onderzoek blijkt dat veel bedrijven investeren in het publiceren en promoten van blogs.
 
Contentstrategie
Op de vraag of de ondernemer een vooraf opgestelde contentstrategie heeft, antwoordde 29 procent helemaal geen plan te hebben, 42 procent ‘een beetje’ en zeven procent ‘geen idee’ te hebben. Dit betekent dat het merendeel van de respondenten niet of onvoldoende nadenkt over zaken als doelen, verwachtingen, keyword-onderzoek en concurrentieanalyse. Door de snel groeiende concurrentie op het gebied van online content, zal het bloggen daardoor niet effectief zijn of zelfs helemaal zijn doel missen.

Bloggen werpt op lange termijn vruchten af
Van de ruim 300 respondenten gaf 79 procent aan één of meerdere blogposts te hebben gepubliceerd op hun website. Opvallend is dat bijna een derde van de bloggende bedrijven slechts een tot tien blogposts heeft. Geconcludeerd kan dus worden dat het moeilijk is om voorbij de beginfase te komen. Dit sluit aan bij het eerdere onderzoek van Contany.nl, waaruit bleek dat slechts zeventien procent van de bedrijven het volhoudt om te blijven bloggen. Zo’n vier op de vijf bedrijven stopt al na zeven blogposts, vooral omdat het te tijdrovend is.Nog eens een derde van de bloggende respondenten heeft juist meer dan 50 blogposts geschreven. Dit duidt erop dat bloggen op termijn zijn vruchten afwerpt. Zien bedrijven het aantal bezoekers groeien, dan is dat blijkbaar voldoende motivatie om door te gaan met het publiceren van online content.

Content vooral gepromoot via social media
Een andere opvallende constatering is dat twintig procent van de bloggende respondenten aangeeft zijn blogposts op geen enkele manier te promoten. Dit betekent dat deze bedrijven uitsluitend inzetten op organische traffic via zoekmachines, of in het geheel niet nadenken over de vraag hoe bezoekers dankzij het bloggen op hun website zouden kunnen komen.
Zoals verwacht zijn social media de voornaamste manier om content te promoten. Bijna driekwart van de ondernemers brengt zijn berichten onder de aandacht via social media, waarbij Facebook en Twitter veruit het populairst zijn. Opvallend is dat zowel forums als partnerwebsites door slechts tien  procent van de bedrijven worden gebruikt in hun promotie, terwijl deze kanalen grote kansen bieden om de bezoekersaantallen te vergroten.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken