Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Meer geld voor innovaties binnen MKB

3 maart 2011 - Goed nieuws voor de innovatieve ondernemer. Er komt in totaal zeventien miljoen euro extra beschikbaar (bovenop de negen miljoen die al vrij was gemaakt) om MKB-ondernemers te stimuleren om meer te gaan samenwerken aan product- en procesinnovaties.

Dat maakte minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie bekend. De vernieuwde IPC-regeling (InnovatiePrestatieContracten) wordt per 1 april 2011 van kracht, zo weet PleinPlus

IPC regeling
Middels de regeling werken groepen van tien tot twintig ondernemers met steun van de overheid samen aan nieuwe strategieën om meer te gaan innoveren. Dit kan ook branche- en grensoverschrijdend. Vaak is de regie in handen van brancheverengingen. 

Voorbeelden
Voorbeelden van innovaties die met hulp van een IPC tot stand kwamen zijn de ontwikkeling van technieken om LED verlichting nog energiezuiniger te maken, de ontwikkeling van onbrandbaar karton en een systeem voor ondergrondse wateropslag.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

WBSOburo

3-03-2011 16:09  |  

Los van de IPC is natuurlijk de WBSO regeling ook heel interessant. Vaak komt een bedrijf als deze gebruik maakt van de IPC ook voor WBSO in aanmerking.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.