Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 maart 2011
 

Meer geld voor innovaties binnen MKB

 
 

Goed nieuws voor de innovatieve ondernemer. Er komt in totaal zeventien miljoen euro extra beschikbaar (bovenop de negen miljoen die al vrij was gemaakt) om MKB-ondernemers te stimuleren om meer te gaan samenwerken aan product- en procesinnovaties.

Dat maakte minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie bekend. De vernieuwde IPC-regeling (InnovatiePrestatieContracten) wordt per 1 april 2011 van kracht, zo weet PleinPlus

IPC regeling
Middels de regeling werken groepen van tien tot twintig ondernemers met steun van de overheid samen aan nieuwe strategieën om meer te gaan innoveren. Dit kan ook branche- en grensoverschrijdend. Vaak is de regie in handen van brancheverengingen. 

Voorbeelden
Voorbeelden van innovaties die met hulp van een IPC tot stand kwamen zijn de ontwikkeling van technieken om LED verlichting nog energiezuiniger te maken, de ontwikkeling van onbrandbaar karton en een systeem voor ondergrondse wateropslag.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
WBSOburo  |   | 
3-03-2011
 | 
17:09 uur
Los van de IPC is natuurlijk de WBSO regeling ook heel interessant. Vaak komt een bedrijf als deze gebruik maakt van de IPC ook voor WBSO in aanmerking.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken