Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 maart 2011
 

Rittenadministrate bestelauto's wellicht van de baan

 
 

Er komt wellicht een einde aan de verplichte rittenadministratie voor mensen die hun bestelauto van de zaak ook privé gebruiken. Dat kondigde Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën aan na Kamervragen van Helma Neppérus (VVD).


Zij rept op Nu.nl over 'de ergernis bij vooral kleinere bedrijven over het verplicht bijhouden van een rittenadministratie om maar geen bijtelling te krijgen voor privégebruik van een bestelauto'. De VVD-staatssecretaris zegt dat hij die ergernis begrijpt en betreurt en is dan ook bereid van alles in het werk te stellen om die ergernis weg te nemen. 

Mogelijke alternatieven
Verladersorganisatie EVO is erg positief over het voornemen. EVO wil de rittenadministratie vervangen door een afkoopbedrag per auto van 300 tot 500 euro per jaar. Dat scheelt de werknemer tijd, maar ook de Belastingdienst die dan niet meer al die administraties hoeft te controleren. De staatssecretaris zelf ziet meer in aanpassing van de BPM en de motorrijtuigenbelasting,


Bron: Nu.nl
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken