Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 november 2016
 

Slechte WiFi-verbinding? Zo lost u het op!

 
 

Zit u thuis op uw telefoon een video te streamen, hapert het afspelen opeens. Dit is u vast weleens overkomen. De oorzaak hiervan is een slechte WiFi-verbinding. In dit artikel leest u waar dit aan kan liggen en krijgt u tips van de WiFi-monteur van KPN.

"Veel mensen weten niet dat magnetrons, oude Bluetooth-apparaten en kerstverlichting stuk voor stuk slecht voor WiFi-verbinding."

Mogelijke oorzaken voor slechte WiFi-verbinding
Er zijn verschillende oorzaken die voor een haperende of slechte WiFi-verbinding kunnen zorgen. Het maakt daarbij niet uit of dit een modem is van bijvoorbeeld Ziggo, KPN of Vodafone Thuis. Hieronder staan de meest voorkomende oorzaken:
 

 • De WiFi-modem is weggestopt in een hoekje of staat in de meterkast;
 • Andere modems verstoren het WiFi-signaal;
 • Uw huis is goed geïsoleerd;
 • Magnetron verstoort het WiFi-signaal;
 • Oude Bluetooth-apparaten zitten WiFi-verbinding in de weg;
 • Kerstverlichting.
WiFi-verbinding verbeteren in vier stappen
U kunt zelf uw WiFi-verbinding in vier stappen verbeteren. Zo hebt u wél overal in huis goed bereik.
 
 •  Zet uw modem neer op een centrale locatie
 • Als uw modem is weggestopt in de meterkast, wordt het signaal meteen gehinderd. Uw WiFi-verbinding is al een stuk beter en stabieler als de modem op een centrale plaats staat. Bijvoorbeeld in de woonkamer of op de overloop. Probeer, als het mogelijk is, de WiFi-modem dus te verplaatsen. U zult dan merken dat het bereik op bijvoorbeeld uw zolder opeens een stuk beter is.
   
 • Verander de WiFi-frequentie
 • Vrijwel alle WiFi-modems zenden hun signaal standaard uit op de 2,4 GHz-frequentie. Inmiddels kunnen steeds meer modems ook op een andere frequentie uitzenden. Op deze 5 GHz-frequentie is het een stuk rustiger, waardoor het signaal minder verstoord wordt. Hierdoor is het signaal van uw WiFi-modem beter.
   
 • Zet WiFi-verstoorders uit
 • Magnetrons, oude Bluetooth-apparaten en kerstverlichting zijn stuk voor stuk slecht voor uw WiFi-verbinding. Als u ze uitzet, wordt de modem minder gehinderd. Hierdoor is het signaal sterker en kunt u sneller internetten via WiFi.
   
 • Installeer een WiFi Versterker
 • Hebt u alsnog ergens in huis geen bereik? Dan is uw modem waarschijnlijk niet krachtig genoeg om het signaal daar op eigen kracht te krijgen. In dat geval kunt u een WiFi Versterker installeren. Deze plaatst u op een plek tussen de modem en de ruimte waar u geen bereik hebt. De WiFi Versterker zorgt er dan voor dat u daar wél vloeiend kunt internetten.

  Hulp nodig?
  Lukt het u niet om zelf het probleem op te lossen? Bij veel internetproviders kunt u een servicemonteur laten langskomen.
   

   
  Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

   

  Gerelateerde nieuwsitems

   
   
  Reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  Reageren

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
  code te wijzigen.
  Managersonline.nl
  Het internetmagazine voor directeuren en managers
  Meer dan 100 checklists
  Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
  BOEKENNIEUWS
  De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
  Lees verderMeer boeken