Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 november 2016
 

Zeventien onmisbare apps voor de feestdagen

 
 

De feestdagen komen er weer aan. De kerst- en Sinterklaasspullen liggen al weer in de winkel. De klok gaat een uur achteruit maar de dagen worden steeds korter. Als ondernemer is rust tijdens de feestdagen ook belangrijk.

Het voordeel van de herfst en winter is daarom dat het in huis heerlijk knus en warm gemaakt kan worden om extra te ontspannen. De uren binnenshuis kunnen besteed worden aan voorbereiden op de feestdagen. Denk aan surprises maken, cadeaus kopen, diners plannen, boodschappen doen en slaapplekken regelen. Alles heeft baat bij een goede voorbereiding.
 
Organiseer het werk met behulp van apps
Om te helpen met deze taken zijn er een aantal apps op de markt die het leven een stuk makkelijker kunnen maken. Veel mensen wachten tot het laatste moment met organiseren en komen dan in de problemen omdat er niet genoeg tijd meer is. Met deze zeventien apps getest door Telefoonhouderwinkel.nl worden de feestdagen makkelijker en leuker. Zo weet u dat u helemaal klaar bent voor de komende feestdagen.
 
Apps voor Sinterklaas
Er zijn een heleboel apps voor Sinterklaas beschikbaar met spellen voor kinderen, liedjes om te zingen, sinterklaasrecepten om te bakken en zelfs bij het helpen van het trekken van de lootjes. Hieronder staan aantal apps die de sinterklaas weken toch net iets leuker en gemakkelijker kunnen maken.
 
1. Bellen met Sinterklaas
Met deze app kunnen kinderen in contact komen met Sinterklaas. Er zijn verschillende functies. Zo kan kunt u instellen voor wie het belletje moet zijn en belt vervolgens Sinterklaas daadwerkelijk op. Indien u liever niet direct aan de telefoon wilt komen, kunt u ervoor kiezen dat Sinterklaas een voicemail achterlaat. Ook heeft u de mogelijkheid dat u een sms van Sinterklaas ontvangt. Leuk voor uw (klein) kinderen om pakjesavond nog nét wat specialer te maken.
 
2. SinterklaasRadio
Vanaf 7 november kan er met deze gratis app alle Sinterklaas muziek geluisterd worden om de Sinterklaas sfeer er alvast een beetje in te brengen. De radio kan vanaf de mobiele telefoon afgespeeld worden waar een aantal Piet dj’s dagelijks de muziek verzorgen.
 
3. Sinterklaas Pro
Voor de Androidgebruikers is er Sinterklaas Pro, een app die liedjes, Sinterklaas nieuws en Sinterklaas verhalen samenbrengt in één overzichtelijke plek. Ook staan er recepten op voor pepernoten en speculaas. Er is een gratis versie van de app, maar de Pro versie met extra mogelijkheden kost 2,99 Euro.
 
4. Lootjes Trekken
Met deze app kan er gemakkelijk lootjes getrokken worden zonder dat op dezelfde plek hoeft te zijn. Het enige dat u moet doen is het ingeven van de namen in de app en elk persoon krijgt een mail met een naam. Scheelt gezeur (nee ik wil dit lootje niet) en zo sluit u fouten uit. Bovendien kan niemand het lootje kwijtraken.
 
Apps voor Kerst
Ook voor de Kerst zijn er een aantal apps beschikbaar die kunnen assisteren met de organisatie of die de kerststemming erin kunnen brengen. Hier staan een aantal die kunnen helpen met bijvoorbeeld het plannen en organiseren van het kerstdiner of het kopen van de cadeaus.
 
5. Aftellen naar Kerst
Om een goede planning te maken weet deze gratis app altijd hoe lang het nog duurt voordat het Kerst is. Wanneer moeten de kerstkaarten op de bus, wanneer moet het kerstdiner gepland worden, met deze app houdt u het overzicht.
 
6. Kerst RADIO
Om goed in de kerststemming te komen kan er geluisterd worden naar meer dan 50 kerst radiostations. Van rock tot traditionele liedjes, voor elk genre is er wel iets.
 
7. Xmas Organizer
In het Engels is er de gratis Xmas Organizer app die helpt bij het organiseren van alle kerstcadeaus. Met deze app kunnen de cadeaus ingepland worden en kan het budget bijgehouden worden.
 
8. WhatsApp
Via WhatsApp kunt u op 24, 25 en 26 December tussen 10:00 tot 22:00 berichten sturen naar de Albert Heijn. Zij bieden u hulp en geven antwoord op al uw vragen rondom uw kerstdiner.  
 
9. Smulweb
Smulweb is een gratis app met een database van meer dan 350.000 recepten. De app kan gebruikt worden om recepten te vinden voor Kerst, om boodschappenlijstjes te maken en recepten te delen via Facebook, e-mail en Twitter.
 
10. Airbnb
Als er veel gasten worden verwacht en er zijn plekken nodig om te slapen, dan kan er op Airbnb ongetwijfeld een interessante verblijfsplek gevonden worden. Deze zijn meteen vanaf de telefoon te boeken, zelfs als de beslissing om te blijven slapen spontaan is.
 
Apps voor Oud en Nieuw
Ook tijdens Oud en Niwue kunt u verschollende apps gebruiken om het allemaal net wat soepeler te laten verlopen. Zet bijvoorbeeld via Whatsapp alvast een massa bericht klaar om uw medewerkers en collega’s een gelukkig uiteinde te wensen. Weet u zeker dat u het niet vergeet. Daarnaast zijn er nog andere apps.
 
11. Fireworks Bang New Year
Met deze Engelse app kunt u allerlei vuurwerk gratis via uw mobiele telefoon af laten gaan. Virtueel natuurlijk.  Dus wilt u zelf geen vuurwerk afsteken dan kunt u dat via de app wel doen. De app werkt ook zonder internetverbinding. Zo kan er altijd vuurwerk zonder gevaar afgestoken worden.
 
12. New Years Countdown to 2017
Dit is een gratis app waarmee een live wallpaper ingesteld kan worden die af telt tot 2017. Zo kan er tot het nieuwe jaar genoten worden van een mooie wallpaper met glitters, sneeuw en bellen. En mist u het moment niet dat 2017 eindelijk is aangebroken.
 
Apps voor op vakantie
Wellicht wilt u wel lekker op vakantie tijdens de komende feestdagen. Even écht er tussenuit en opladen voor 2017. Het is erg populair om de feestdagen in het buitenland te vieren. Dit zijn vooral wintersportvakanties of reizen naar landen die warmer zijn dan Nederland om toch nog een paar zonnestralen mee te pakken.
 
13. Tripadvisor
Tripadvisor is een gratis app die gebruikt kan worden voor het boeken van een vakantie, maar ook als de bestemming al in zicht is. Hier kunnen reizigersbeoordelingen gevonden worden, accommodaties en bezienswaardigheden overal ter wereld. Er kan direct een vlucht of een hotel geboekt worden of u kunt kijken wat er in de omgeving te doen is.
 
14. Wordlens
Op vakantie in een land waar u de taal niet spreekt, wordt nog leuker met Wordlens. Door uw camera van uw telefoon te gebruiken ‘leest’ deze app het bord of bijvoorbeeld de menukaart. Zo weet u direct wat u gaat bestellen of wat u moet ondertekenen bij check-in.
 
15. XE Currency
Met deze app kunt u valuta omzetten naar euro’s. Zo hoeft u zelf niet de actuele wisselkoers bij te houden, maar laat u de app het werk voor u doen.  
 
16. Skype
Contact met familie tijdens de feestdagen is erg fijn. Skype zorgt ervoor dat u op een gemakkelijke manier, met beeld als u wilt, contact maakt met uw familie en vrienden thuis.
 
17. Photosynth
Voor de beste vakantiefoto’s gebruikt u Photosynth. Deze app kan zonder moeite hoge gebouwen of uitgestrekte landschappen in panorama vastleggen. Leuk om te maken en nog leuker om deze met het thuisfront te delen tijdens de feestdagen.  
 
Conclusie
Uw telefoon is misschien één van uw meest gebruikte apparaten. Maar voor en tijdens de feestdagen kunt u uw telefoon gebruiken voor extra ontspanning. Verras uw (klein) kinderen met een telefoontje van Sinterklaas, bereid het perfecte kerstmenu voor met assistentie van Albert Heijn en wens de hele familie vanaf een andere plek een gelukkig nieuwjaar. Een goed begin van 2017 is immers het halve werk.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken