Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vreemde valuta steeds belangrijker voor het MKB

3 november 2016 - Mkb’ers hebben steeds meer behoefte aan een boekhoudprogramma dat vreemde valuta ondersteunt. Dat blijkt uit de Boekhoudsoftware Keuzemonitor.

Dit is een periodiek onderzoek naar hoe Nederlandse zzp’ers en mkb’ers boekhoudsoftware kiezen, uitgevoerd door SoftwareVergelijken.nu. Arjan Nieuwbeerta, CMO van SoftwareVergelijken.nu: "In het snel veranderende ondernemerslandschap komen alleen ondernemers mee die zichzelf en hun bedrijf ontwikkelen. De juiste boekhoudsoftware voor je bedrijf is onmisbaar in die ontwikkeling. Wij helpen daarom ondernemers met onderzoeken, kennisdeling en onze vergelijkingen de beste keuze voor hun bedrijf te maken."
 
Basisfunctionaliteiten belangrijk voor zzp’ers
Uit het onderzoek blijkt dat er een aantal opvallende verschillen zijn in het keuzegedrag van zzp’ers ten opzichte van mkb’ers. Zzp’ers blijken vooral te kiezen voor de basisfunctionaliteiten van boekhoudsoftware. Omdat ze alleen werken en het hiermee al druk genoeg hebben, willen ze voornamelijk worden ondersteund bij basale verplichtingen zoals de winst en-verliesrekening opstellen, de balans opmaken en het doen van de BTW aangifte.
Daarnaast is de beschikbaarheid van een mobiele app voor zzp'ers opvallend belangrijker (vijftien procent) bij de keuze voor een boekhoudprogramma Het ondernemen met de smartphone is een trend die zzp’ers slimmer, efficiënter en flexibeler laat werken. Steeds meer zzp’ers lijken dan ook de voordelen van mobiel boekhouden in te zien.
 
Breder scala functies voor het MKB
Het midden- en kleinbedrijf daarentegen, is op zoek naar een breder scala aan functionaliteiten. Vooral bankgerelateerde zaken worden belangrijker geacht naarmate een bedrijf groeit. Dit is terug te zien in welke functies mkb’ers aangeven belangrijk te vinden: een bankboek (zeventien procent), bankafschriften importeren (twaalf procent) en bankkoppeling (elf procent). Verkoopondersteunende functies vinden mkb’ers ook belangrijker ten opzichte van zzp’ers. Zo beïnvloeden functies als betalingsherinneringen opstellen (27 procent), debiteurenbeheer (vijftien procent) en online facturen versturen (tien procent) de keuze voor boekhoudsoftware sterker dan bij zzp’ers.
Ook de behoefte aan meer mogelijkheden om het administratieve proces rondom inkoopfacturen te organiseren neemt toe wanneer een bedrijf groeit. Zo kiest het MKB 51 procent vaker voor het werken met vreemde valuta en is er meer vraag naar tijdbesparende functies zoals Scan & herken dan bij zzp’ers. Kortom, hoe groter het bedrijf is, des te groter de behoefte is naar een uitgebreid pakket.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.