Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 oktober 2016
 

Mkb-handelsbedrijven vinden automatisering noodzakelijk

 
 

Onderzoek van Visma Software toont aan dat 77 procent van de groothandelsbedrijven vindt dat ‘automatisering’ onderdeel moet zijn van het strategisch bedrijfsplan. Dit om hun marktpositie veilig te stellen tegen meer concurrentie, hogere klanteisen, veranderende wet- en regelgeving en prijzen en marges die onder druk blijven staan.

Bijna een derde van de respondenten geeft aan dat automatisering van handelsprocessen veel vaker besproken wordt dan drie jaar geleden.
 
Ongeveer een derde voorziet aanpassing verdienmodel
Ruim driekwart van de ondervraagden geeft aan dat prijzen en marges op eigen producten onder druk blijven staan. Concurrentie vanuit andere schakels uit de keten is van toepassing bij drie op de vier respondenten. Maar liefst 58 procent meldt dat er sprake is van meer concurrentie uit andere schakels uit de keten dan drie jaar geleden. Op de vraag of hun klanten verwachten dat het handelsbedrijf meer producten op voorraad houdt dan drie jaar geleden, geeft meer dan de helft van de respondenten aan daar niets van te merken. Ruim een derde meldt dat dat wel merkbaar is; klanten vragen expliciet om meer producten uit voorraad dan drie jaar geleden. Tegelijkertijd geeft 64 procent van alle handelsorganisaties aan dat klanten een kortere leveringstermijn verwachten dan drie jaar geleden. Opvallend is verder dat ongeveer een derde van de ondervraagden aangeeft dat zij in de komende twee jaar hun verdienmodel moeten aanpassen om concurrerend te blijven.
 
Tijdperk papierloze handel aangebroken
Uit dit Visma-onderzoek naar de trends onder voorraadhoudende handelsbedrijven blijkt eveneens dat het gebruik van papier en fax in de afgelopen drie jaar gehalveerd is. Ook geeft 80 procent van de groothandelsbedrijven aan dat hun klanten een digitale factuur willen ontvangen en geeft maar liefst 71 procent van de groothandelaren aan dat hun klanten digitaal willen bestellen. Het tijdperk van elektronische en papierloze handel lijkt definitief aangebroken.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken