Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 oktober 2016
 

Één DDoS-aanval kan meer dan 1,4 miljoen euro kosten

 
 

Volgens het Corporate IT Security Risks 2016 onderzoek, uitgevoerd door Kaspersky Lab en B2B International, kan een enkele DDoS-aanval een bedrijf meer dan 1,4 miljoen euro kosten, hoewel dat cijfer in grote mate afhangt van de snelheid waarmee de aanslag wordt gedetecteerd.

De grootste uitgaven voor middelgrote en grote ondernemingen (respectievelijk twintig procent en negentien procent) worden veroorzaakt door veranderingen in hun kredietwaardigheids- en verzekeringsratings. Voor kleine bedrijven betreft de grootste DDoS-gerelateerde uitgavenpost de aan werknemers uitbetaalde overuren (zeventien procent). DDoS-aanvallen worden ook genoemd als een van de top vijf bedreigingen die bedrijven kunnen dwingen om nieuwe werknemers aan te nemen; 37 procent van de organisaties die slachtoffer werden van dergelijke aanvallen zijn van plan om hun IT-staf flink uit te breiden.

Snelle detectie beperkt schade 
Dit alles gecombineerd kan de gemiddelde kosten van een DDoS-aanval op ongeveer 95.000 euro brengen voor kleinere bedrijven en op meer dan 1,4 miljoen euro voor enterprises. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat als een aanval gedurende de eerste 24 uur wordt gedetecteerd, de kosten bijna gehalveerd kunnen worden in vergelijking met een aanval die pas een dag later wordt ontdekt.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken