Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Omzetcijfers MKB sinds 2014 in de lift

30 september 2016 - Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf kan met een positief gevoel terugkijken op 2015. Een meerderheid (54 procent) van de ondernemers heeft een omzetstijging gerealiseerd. Voor 21 procent bleef de omzet stabiel en zestien procent zag een afname.

Hiermee zet het MKB voor het tweede jaar op rij zeer positieve resultaten neer. Ter illustratie, in 2013, het dieptepunt als het gaat om de gerealiseerde omzetgroei, bleef het percentage dat groei noteerde steken op slechts 39 procent. Deze gegevens blijken uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 1.559 MKB’ers.
 
Omzetgroei
Ook het kalenderjaar 2016 wordt naar verwachting positief afgesloten. 58 procent verwacht dat de omzet groeit ten opzichte van 2015. Slechts een op de tien ondernemers calculeert een afname van de omzet in voor 2016. Tevens denkt twee derde van de ondernemers (67 procent) een gelijke tred te kunnen houden met de concurrentie, dan wel een grotere omzetgroei te realiseren dan branchegenoten. Slechts drie procent heeft het idee dat ze minder omzet zullen genereren dan hun concurrenten.

Motor van de economie
Loes Dingemans, algemeen directeur van Unique over de onderzoeksresultaten: "Dat we nu voor het tweede jaar op rij succesvolle omzetcijfers mogen noteren voor het MKB, stemt mij zeer positief. Immers, het midden- en kleinbedrijf is de belangrijkste economische motor van Nederland. Gaat het goed met hen, dan gaat het goed met Nederland. Het vasthouden van deze positieve lijn is dan ook een van de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst. Wat hierbij absoluut niet mag ontbreken is aandacht voor het personeel, het meest waardevolle kapitaal van iedere onderneming. Door te inspireren, faciliteren en stimuleren creëert u bevlogen mensen. En juist zij maken het verschil. Dat zal zonder twijfel terug te zien zijn in de cijfers."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.