Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Steeds meer vrouwen op ondernemerspad

23 februari 2011 - Steeds meer vrouwen worden ondernemer. In de periode 2000 tot en met 2009 is het aandeel vrouwen onder de starters gegroeid van 25 naar 35 procent. In abolute zin is het aantal vrouwelijke starters toegenomen van ongeveer 300.000 naar 350.000, dit is 32 procent van het totale aantal ondernemers.

Dat schrijft Nu.nl naar aanleiding van een rapport van EIM. Vrouwelijke ondernemers zijn vaak hoog of middelbaar opgeleid en behoorlijk innovatief. De helft van de vrouwelijke ondernemers werkt minstens 36 uur per week. 

Winstgevend
Vrouwelijke ondernemers runnen in zeven op de tien gevallen een winstgevend bedrijf, maar de gemiddelde winst van de vrouwelijke ondernemer ligt rond de 60 procent van wat mannelijke ondernemers gemiddeld binnenhalen. Volgens de onderzoekers zijn hier diverse oorzaken voor aan te wijzen. Zo is slechts een kwart van de vrouwelijke ondernemers hoofdkostwinner en vinden vrouwen het belangrijker om eigen baas te zijn dan om te groeien. Ook hechten vrouwen meer belang aan een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast runnen vrouwen vaak kleinschalige ondernemingen. Bijna zes op de tien vrouwen heeft geen personeel in dienst. Tenslotte zijn vrouwen vaker actief in sectoren die minder winst opleveren, zoals handel en reparatie, zakelijke dienstverlening en overige dienstverlening. 

Omzet
60 procent van de vrouwelijke ondernemers heeft een omzet tot 50.000 euro per jaar. Ruim 70 procent boekt een omzet van minder dan 100.000 euro en 90 procent blijft onder de 500.000 euro. Zes procent behaalt meer dan een miljoen euro aan omzet.


Bron: Nu.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.