Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Online alcohol bestellen is populair

2 september 2016 - Online eten en drinken bestellen bij een speciaalzaak begint aan terrein te winnen. Momenteel bestelt zestien procent van de consumenten wel eens bij een online speciaalzaak en vijf procent zelfs wekelijks. Alcoholische dranken worden veel online besteld. Gall.nl is het populairst.

Dit blijkt uit de Smart Food Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 7.000 Nederlanders.

Alcohol bij online speciaalzaak populair
Bijna één op de zes Nederlandse consumenten (zestien procent) bestelt wel eens eten en drinken via een online speciaalzaak. Eén op de twintig (vijf procent) bestellen wekelijks: dit komt neer op 650.000 consumenten. Een online bestelling betreft vaak alcoholische dranken, bijvoorbeeld bij online wijnhandels: vier op de tien online bestellers (44 procent) doen dit. Het zijn voornamelijk mannen (67 procent) die bij dit soort webshops bestellen.

Assortiment belangrijkste reden
De belangrijkste reden om bij een online speciaalzaak te bestellen is het bredere assortiment (negentien procent). Daarnaast hoeft u als consument de deur niet uit (achttien procent) en levert het tijdsbesparing op (zestien procent). Ook biedt de online speciaalzaak een betere kwaliteit dan de supermarkt (vijftien procent).

Gall.nl populairste online speciaalzaak
De website Gall.nl is de meest populaire online speciaalzaak (zestien procent). Bij Wijnvoordeel.nl wordt door dertien procent van de online shoppers wel eens besteld. Ook Bakkerbart.nl (acht procent), Wijnwinkel.nl (zeven procent), Broodbezorgd.nl (drie procent) en Koopeenkoe.nl (drie procent) zijn populair. Daarnaast gebruiken consumenten lokale en regionale online speciaalzaken (elf procent).

Methodiek en verantwoording
De resultaten uit dit persbericht komen uit de Smart Food Monitor en zijn tot stand gekomen door een grootschalig onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij bijna 7.000 respondenten het onderzoek volledig hebben ingevuld.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.