Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verlaagd btw-tarief helpt installateurs de crisis door

22 februari 2011 - Het verlaagd btw-tarief voor onderhoud en renovatie levert de installatiebranche op jaarbasis een half miljard euro extra omzet op en is bovendien goed voor zo'n 5.000 nieuwe banen. Ook het rijk vaart er wel bij: dat ontvangt dankzij de regeling 35 miljoen euro aan extra btw.

Dit blijkt uit een onderzoek van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, onder haar achterban. De vereniging bepleit dan ook verlenging van deze regeling met minimaal een half jaar. Volgens de vereniging is dat hard nodig aangezien de branche dit hele jaar nog altijd te kampen heeft met de gevolgen van de economische crisis. 

Extra omzet
Het verlaagd btw-tarief is sinds 1 oktober vorig jaar van kracht. Sinds die datum noteert de helft van de ondernemers in de installatiebranche meer offerteaanvragen. Bij ruim driekwart van de bedrijven zorgden deze aanvragen voor extra omzet en opdrachten. De gemiddelde omzetstijging bedroeg tot nu toe tussen de 20.000 en 50.000 euro. Vooral het midden- en kleinbedrijf profiteert van de regeling. Het verlaagd btw-tarief geldt tot 1 juli van dit jaar.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.