Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer legt verantwoordelijkheid ontwikkeling medewerker bij zichzelf

15 augustus 2016 - Een ruime meerderheid (75 procent) van de Nederlandse MKB’ers vindt dat de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van medewerkers bij henzelf ligt. Daarnaast ziet 53 procent dit als het belangrijkste speerpunt van het personeelsbeleid.

Deze gegevens komen uit de jaarlijkse MKB marktmonitor van Unique, in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 2.142 MKB’ers. Zaken als (online) trainingen en investeringen in vitaliteit van de medewerker zijn belangrijke onderdelen bij het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling.

Personeelsontwikkeling
Loes Dingemans, algemeen directeur van Unique: "Ik ben te spreken over deze cijfers. Het is goed om te zien dat veel ondernemers de urgentie van personeelsontwikkeling inzien. Door hier continu in te investeren, blijft personeel geprikkeld en gemotiveerd. Hiermee worden duurzaam inzetbare medewerkers gecreëerd, die van levensbelang zijn voor iedere organisatie. Daarnaast vallen organisaties met een sterke of originele focus op persoonlijke ontwikkeling extra op. In een tijd waarin de arbeidsmarkt aantrekt, is dit een van de meest essentiële zaken om talenten aan te trekken."

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Peter

15-08-2016 07:50  |  

Mooi als de ondernemer de ontwikkeling van medewerkers als het belangrijkste speerpunt van het personeelsbeleid heeft. Belangrijkste is wel dat de werknmer intrinsiek gemotiveerd is, anders is het pappen en nathouden

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.