Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Amsterdamse kantoren in trek na Brexit

11 augustus 2016 - Flexas.nl en WeWork zien sinds Brexit het aantal aanvragen vanuit internationale organisaties uit Engeland stijgen. Na Brexit is de interesse vanuit de UK met ruim 600 procent gestegen. Een drastische toename die onder andere door een vernieuwde focus op kantoren in de UK tot stand gekomen is.

Marcel de Groot, eigenaar van Flexas.nl over deze ontwikkeling: "Toen het definitieve nieuws naar buiten kwam dat de meerderheid van de Britten had gestemd vóór vertrek uit de Europese Unie hebben we wel serieus rekening gehouden met de gevolgen voor de Nederlandse kantorenmarkt, en dan met name in Amsterdam. Maar dat er zo een enorme stijging zou komen hadden we niet verwacht."
 
Meest begeerde locatie topbedrijven 
Grote kranten als de New York Times (James B. Stewart) voorspelden het weken geleden al. Amsterdam zou wel eens de meest begeerde locatie kunnen worden voor top bedrijven uit de UK. De verwachting is echter wel dat de grote bedrijven hier toch minimaal vijf tot tien jaar over zullen doen. Deze bedrijven hebben langlopende huurovereenkomsten en een aanzienlijke hoeveelheid werknemers die in de UK wonen. Een verhuizing van organisaties met duizenden werknemers heeft daarom grote impact en dient zorgvuldig te gebeuren.
Op dit moment zijn het vooral kleinere en meer flexibele organisaties zijn die snel na Brexit hun kans zien om te verkassen naar Amsterdam. Voor deze bedrijven is het veel eenvoudiger om terug naar de EU te verhuizen.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Company formation

14-12-2018 18:55  |  

Als er al een toeloop vanuit het VK was dan is deze er sinds de laatste twee maanden zeker. De Brexit begint definitief vorm te krijgen en dat realiseert iedereen zich nu pas goed. De instroom is heel divers, van bedrijven, banken tot onderzoeksinstellingen die afhankelijk van de EU zijn.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.