Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgelegenheid in het MKB stijgt

14 juli 2016 - De stijging van de werkgelegenheid in het Nederlandse MKB houdt aan. Ook in het tweede kwartaal van 2016 werd in veel branches vooruitgang geboekt in het aantal banen. Uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor blijkt dat de werkgelegenheid in het Nederlandse MKB met 3,3 procent steeg met daarbij positieve en negatieve uitschieters in respectievelijk bouw en landbouw.

De Van Spaendonck MKB Banenmonitor signaleert 3,3 procent banengroei in het Nederlandse MKB voor het tweede kwartaal van 2016 t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2015. Hiermee zet de opwaartse trendlijn zich verder voort. Sterker, de groei die vanaf medio 2013 is ingezet, is nog niet eerder zo hoog geweest. Dit blijkt uit analyse van salarisdata van 750.000 Nederlanders werkzaam bij MKB-werkgevers tot 250 werknemers. Branches die voortgang boekten in het aantal FTE's zijn woningbouw en woningverkoop gerelateerd, o.a. timmerindustrie, notariaat, installatiebedrijven en bouw/uta bedrijven. Achteruitgang wordt daarentegen met name waargenomen bij landbouw gerelateerde branches zoals glastuinbouw, dierhouderij en open teelten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.