Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er wil geen langlopende leasecontracten

12 juli 2016 - Ruim acht op de tien (84,1 procent) zzp’ers willen niet voor langere tijd aan een leasecontract verbonden zijn. Zzp’ers die momenteel wel leasen, of een auto van de zaak rijden, zitten gemiddeld 48 maanden vast aan het leasecontract. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp’ers.

Dat de meeste zzp’ers niet voor langere tijd aan een leasecontract verbonden willen zijn ligt niet aan de wens om regelmatig een nieuwe auto te willen rijden. Bijna 80 procent vindt dit helemaal niet belangrijk. Meer dan de helft van de zzp’ers geeft aan onvoldoende te weten over de voor- en nadelen van het leasen van een auto.
 
Kosten overzichtelijker bij lease
Ruim drie kwart (77,7 procent) van de zzp’ers geeft aan dat zij de kosten van autorijden overzichtelijker vinden bij het leasen van een auto dan bij het kopen van een auto. 19,3 procent geeft aan leasen goedkoper te vinden dan het kopen van een auto. Voor 59,3 procent van de zzp’ers geldt dat zij liever niet in één keer een groot bedrag uitgeven aan een auto.
 
Referenties belangrijk voor leasemaatschappij
Vorig jaar gaf de helft van de zzp’ers aan dat een goede service de doorslag gaf bij de keuze voor een bepaalde leasemaatschappij. Dit jaar ligt dit getal een stuk lager (39,1 procent) en is een referentie veel doorslaggevender geworden bij de keuze voor een leasemaatschappij (26,1 procent vs. 16,7 procent). De goede service blijft de belangrijkste doorslaggevende factor, gevolgd door lage kosten (30,4 procent) en referenties.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.035 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan  een miljoen zzp'ers die Nederland kent (CBS, april 2016). Van de ondervraagden is het overgrote deel (68,4 procent) al meer dan vijf jaar actief als zzp'er. Ruim drie kwart zit in de leeftijd van 45 tot 65 jaar (77,1 procent) en is hoger opgeleid (75,1 procent).
 

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter zzp-boekhouder

12-07-2016 07:17  |  

Boekhouderzzp.com

23-08-2016 10:50  |  

Langetermijn contracten zijn niet meer van deze tijd. Ook de lease-branche moet dit gaan inzien. Voor de (startende) zzp'er simpelweg een te groot financieel risico.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.