Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 februari 2011
 

Acht tips voor het kiezen van uw nieuwe hostingprovider

 
 

Het klinkt makkelijker dan het is, de juiste hostingprovider vinden. Maar ja, of het nu gaat om dedicated servers, colocatie of cloud-diensten, het inrichten van een kwalitatief hoogwaardige internet infrastructuur is voor de meeste bedrijven inmiddels aan de orde van de dag.


Om het maken van de keuze wat te vergemakkelijken, heeft LeaseWeb een vragenlijst samengesteld die u helpt de juiste keuze te maken. 

1. Hoe lang is de hostingprovider al actief?

U wilt geen zaken doen met een onbetrouwbare hostingprovider die bovendien nog niet zo lang actief is in de markt. Daarom moet bij voorkeur gezocht worden naar een partij die al enkele jaren in de markt actief is en een bewezen track record kan overleggen. 

2. Hoe is de samenwerking van de hoster met andere netwerkexploitanten?
Om verzekerd te zijn van een goede performance, is het belangrijk te kiezen voor een hostingprovider die goede netwerkverbindingen heeft met peering- en transitproviders. De betere hostingproviders beschikken over een verbinding met de belangrijke internetknooppunten in Amsterdam (AMS-IX), Frankfurt (DE-CIX) en London (LINX) alsmede met een aantal grote transitproviders. 

3. Hoe goed functioneert de Support-afdeling in geval van (technische) problemen?
Websites zijn over de hele wereld bereikbaar, onafhankelijk van tijdzones en tijdstip. Een hostingprovider moet daarom 24/7 technische ondersteuning bieden. Als er zich problemen voordoen, ongeacht op welk moment, moeten deze zo snel en accuraat mogelijk verholpen worden. Daarnaast is het belangrijk dat het technisch personeel over de benodigde certificaten beschikt en regelmatig cursussen volgt om bij te blijven. 

4. Beschikt de hostingprovider over kwalitatief hoogwaardige hardware?

Bij het beoordelen van de hardware gaat het niet alleen om de servers, ook de kwaliteit van de netwerkinfrastructuur (switches, firewalls, loadbalancers) is van belang voor het goed functioneren van de infrastructuur. Let er daarom op dat deze infrastructuur van bekende en vertrouwde merken zijn. Het is aan te raden bij de initiële investeringen in de hardware niet onnodig te besparen, om later helaas vast te moeten stellen dat de kwaliteit eronder lijdt. 

5. Beschikt de hostingprovider over voldoende reserveonderdelen?
Geen enkele organisatie kan zich langdurige uitval van hardware veroorloven. Mochten er zich problemen met de hardware voordoen, is het belangrijk dat deze snel worden opgelost. Daarom moet er absoluut gelet worden op hoe snel een provider reageert in het geval van technische problemen. 

6. Beschikt de hostingprovider over voldoende capaciteit?
Voor veel organisaties is een constante beschikbaarheid van de website (uptime) van cruciaal belang. Dit betekent dat een provider over voldoende extra capaciteit moet beschikken. Alleen wanneer noodstroomvoorzieningen beschikbaar zijn, blijft de uitval van infrastructuur zonder gevolgen. Een hostingprovider moet daarnaast ook over een redundant netwerk beschikken, zodat in geval van netwerkuitval de hostingprovider in staat is vlot over te stappen naar een andere verbinding. 

7. Maakt de hostingprovider gebruik van een professioneel datacenter?
Een kwalitatief goede hostingprovider beschikt over een professioneel en betrouwbaar datacenter waar vanuit gehost wordt. Het komt nog vaak voor dat een hostingprovider een aantal servers in een aparte ruimte in een kantoorgebouw een datacenter noemt. Maar bij een professioneel en volwaardig datacenter hoort een passende infrastructuur, met daarin onder meer beveiligings-, ventilatie- en brandsystemen. 

8. Hoe milieuvriendelijk is de hostingprovider?
Omdat datacenters veel energie verbruiken, moet gelet worden op in hoeverre de hostinginfrastructuur is ondergebracht in een milieuvriendelijk en efficiënt datacenter. Op deze manier kunnen hostingproviders aan hun toenemende serverbehoeften blijven voldoen en tegelijkertijd hun kosten laag houden en hun milieudoelstellingen halen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken