Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er geeft waarde aan eigen vaardigheden

5 juli 2016 - Bijna twee derde (64 procent) van de zzp’ers bepaalt het tarief op basis van zijn eigen vaardigheden. Ook de mate van specialisatie die de opdracht vereist wordt zwaar meegewogen bij de bepaling van het tarief. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 912 zzp’ers in opdracht van IT-Staffing.

Bij de bepaling van het tarief zijn de omvang van de opdracht en wat de concurrentie doet minder belangrijk voor de zzp’er dan vorig jaar.
 
Bodemprijs
Het grootste deel van de zzp’ers (70,8 procent) werkt met een minimale bodemprijs, gemiddeld leveren zzp’ers 9,4 procent van hun gewenste tarief in voor een opdracht. Ruim een kwart (26,1 procent) van de zzp’ers moet een (te) laag tarief vragen om de concurrentie met collega-ondernemers de baas te kunnen zijn.
 
Afrekenen? Op uurbasis!
Drie kwart (74,3 procent) van de zzp'ers rekent vaak af op uurbasis, een andere populaire manier om af te rekenen met klanten en/of opdrachtgevers is door middel van een vooraf vastgesteld bedrag, een derde (29,4 procent) van de zzp'ers doet dit geregeld zo.
Uit het onderzoek blijkt dat zzp'ers die afrekenen op uurbasis gemiddeld zeventien procent meer omzet  per jaar draaien (66.150 euro) dan zzp’ers die werken met een vooraf vastgesteld bedrag (56.541 euro). Zzp’ers die op uurbasis werken houden gemiddeld ook meer winst over, maar liefst 8.123 euro (23 procent) op jaarbasis.

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.