Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Campus Party Europe 2016: robotbaby’s, drones, VR en veel jong talent

10 juni 2016 - Campus Party 2016 zit erop. En met bezoek van Neelie Kroes, Sander Dekker en prins Constantijn, ruim 50.000 euro aan prijzengeld voor innovatieve ideeën, concepten en prototypes, het eerste EK Indoor Drone Racing en zelfs een heuse robotbaby, is de eerste Nederlandse editie van het grootste techfestival ter wereld met recht een succes te noemen.

Deze zomer wordt besloten of Campus Party volgend jaar opnieuw plaatsvindt. Tijdens Campus Party Europe werkten ruim anderhalf duizend techtalenten en innovators uit de gehele wereld vijf dagen lang samen aan toekomstgerichte oplossingen rond onder meer energie, onderwijs, vluchtelingen, voedsel en zorg – in hackathons, challenges en workshops. Een bijzonder moment was de presentatie van ’s werelds allereerste robotbaby door Gutzi Eiben.

Campuseros
Van de 8.000 unieke bezoekers bleef bijna een kwart meerdere dagen: de zogenaamde Campuseros. Het grootste deel van hen is student. Hoewel de meerderheid van de Campuseros (65 procent) uit Nederland kwam, was ook de rest van de wereld goed vertegenwoordigd. Niet alleen door Europese landen als Duitsland, België en Spanje, maar ook studenten uit Mexico, de Verenigde Staten en Taiwan kwamen speciaal voor Campus Party naar Nederland. In totaal vertegenwoordigden de Campuseros maar 35 nationaliteiten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.