Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 mei 2016
 

Zelfstandig professional negeert risico op burn-out

 
 

Bijna alle zelfstandig professionals (zp’ers) zijn zich bewust van het risico op een burn-out (92 procent). Twee derde van hen negeert dit risico echter en heeft zich hier niet tegen verzekerd. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.191 zp'ers in opdracht van Centraal Beheer.

"In de dienstverlenende sector zijn psychische klachten, waaronder burn-outs, in ruim een kwart van de gevallen de oorzaak van arbeidsongeschiktheid," aldus Marc Bijwaard, Business Development Manager bij Centraal Beheer.
 
Volgens zp’ers zijn dit de belangrijkste risico’s
De zp’er heeft de perceptie het hoogste risico te lopen op een (te) laag pensioeninkomen, daarna volgen ziekte, (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, een burn-out, (vroegtijdig) overlijden, bedrijfsaansprakelijkheid en een bedrijfsongeval. 
 
Redenen waarom zp’ers zich niet verzekeren tegen burn-out
De beweegredenen om zich niet tegen een burn-out te verzekeren zijn de hoge kosten (57 procent), een andere regeling zoals bijvoorbeeld een buffer of via de partner (negentien procent) of omdat er simpelweg geen middelen beschikbaar zijn (negentien procent).

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken