Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 mei 2016
 

Zelfstandig professional negeert risico op burn-out

 
 

Bijna alle zelfstandig professionals (zp’ers) zijn zich bewust van het risico op een burn-out (92 procent). Twee derde van hen negeert dit risico echter en heeft zich hier niet tegen verzekerd. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.191 zp'ers in opdracht van Centraal Beheer.

"In de dienstverlenende sector zijn psychische klachten, waaronder burn-outs, in ruim een kwart van de gevallen de oorzaak van arbeidsongeschiktheid," aldus Marc Bijwaard, Business Development Manager bij Centraal Beheer.
 
Volgens zp’ers zijn dit de belangrijkste risico’s
De zp’er heeft de perceptie het hoogste risico te lopen op een (te) laag pensioeninkomen, daarna volgen ziekte, (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, een burn-out, (vroegtijdig) overlijden, bedrijfsaansprakelijkheid en een bedrijfsongeval. 
 
Redenen waarom zp’ers zich niet verzekeren tegen burn-out
De beweegredenen om zich niet tegen een burn-out te verzekeren zijn de hoge kosten (57 procent), een andere regeling zoals bijvoorbeeld een buffer of via de partner (negentien procent) of omdat er simpelweg geen middelen beschikbaar zijn (negentien procent).

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken