Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 mei 2016
 

Helft ondernemingen wil structureel kantoorruimte delen

 
 

De helft van de Nederlandse ondernemingen ziet het gebruik van gedeelde kantoorruimte inmiddels als een lange termijn oplossing in plaats van een tijdelijke oplossing. Kleinere en middelgrote ondernemingen zijn nog steeds de grootste gebruikers van flexibele werkplekken.

Het zijn twee van de belangrijkste conclusies uit recent onderzoek van Regus onder 40.000 bedrijven. Jessika van Veen, algemeen directeur Regus Nederland: "Het integreren van gedeelde kantoorruimte helpt bedrijven van iedere omvang om flexibel te blijven, zodat zij snel kunnen reageren op plotselinge veranderingen in de markt. We zien steeds vaker dat tijdelijke contracten voor gedeelde kantoorruimte worden verlengd of dat er nieuwe contracten worden afgesloten. Voor veel ondernemingen is het een uitstekende manier om eenvoudig te kunnen uitbreiden en duurzamer te groeien."
 
Belangrijkste bevindingen
 

  • Bijna de helft van de respondenten geeft aan dat het gebruik van gedeelde kantoorruimte inmiddels (minstens) een deel van de tijd standaard is voor bij grotere bedrijven. Dat is een belangrijke verandering in mentaliteit
  • Kleine en middelgrote bedrijven zijn nog steeds de belangrijkste gebruikers van gedeelde kantoorruimte (61 procent).
  • Internationale ondernemers melden dat bedrijven hun contracten voor gedeelde kantoorruimte verlengen omdat ze zo snel kunnen uitbreiden of inkrimpen zonder extra kosten (73 procent) en omdat het contracten voor korte termijn zijn in plaats van vaste huurcontracten (68 procent), waardoor ze de voorwaarden vaker kunnen aanpassen.
  • Bedrijven verlengen hun contracten voor gedeelde kantoorruimte ook om hun bedrijf duurzaam te laten groeien (68 procent), en niet alleen omdat dit goedkoper is dan vaste contracten (65 procent).
 
Duurzame weg naar groei
Van Veen: "Gedeelde kantoorruimte biedt bedrijven een duurzame weg naar groei. Zo kunnen bedrijven die nieuwe markten willen verkennen gebruikmaken van gedeelde kantoorruimte om de marktomstandigheden te testen voordat ze concrete veranderingen doorvoeren. Als de omstandigheden in een bepaalde markt ongunstiger worden, kunnen ze inkrimpen zonder de flinke boetes die doorgaans onderdeel zijn van traditionele langlopende contracten. Bovendien helpt het gebruik van gedeelde kantoorruimte bedrijven om kapitaal vrij te maken dat ze vervolgens kunnen investeren in initiatieven voor het bevorderen van groei."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken