Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 mei 2016
 

Prettige werkomgeving steeds belangrijker voor zzp'er

 
 

Zachte criteria zoals een goede werkplek met leuke collega's en een goed geregelde onboarding (bijv. inloggegevens, pasjes, laptop etc.) worden steeds belangrijker gevonden door zzp'ers. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.008 zzp’ers in opdracht van Brainnet.

"De uitkomst van het onderzoek laat zien dat zzp’ers vooral behoefte hebben aan goede communicatie en daarnaast steeds meer waarde hechten aan betrokkenheid bij de opdrachtgever. Dit sluit aan bij wat wij als Brainnet doen. Wij geven zzp’ers duidelijkheid over tarieven, voorwaarden en contracten.  Wij stimuleren ondernemerschap en helpen zzp’ers hierbij door jaarlijks meerdere inspiratiesessies, netwerkbijeenkomsten, E-learnings en workshops te organiseren," aldus Anne Meint Bouma, directeur Brainnet. Bij de hardere criteria zoals de overeenkomst, het tarief en de werkdruk is een lichte daling te zien in volgorde van belang.

Communicatie blijft belangrijkste criterium
De zzp'er vindt de communicatie tijdens de opdracht en/of project bij de opdrachtgever nog altijd het belangrijkst, op een schaal van een tot tien scoort communicatie een 8.8. Daarna zijn de harde criteria tarief (8.1), overeenkomst (7.6) en de betalingstermijn (7.5) populair bij de beoordeling op het gebied van goed opdrachtgeverschap.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.008 zzp’ers in Nederland, uitgevoerd door ZZP Barometer in opdracht van Brainnet. De resultaten zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent. De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken