Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Drie tips voor het kiezen van het juiste business softwarepakket

12 mei 2016 - De meeste ondernemers bekijken vaak extern waar de kansen voor hun onderneming liggen. Daarbij slaan ze een belangrijk intern onderdeel over. De organisatie zelf. Binnen de organisatie liggen namelijk veel kansen met betrekking tot kostenbesparing en efficiënter werken.

De juiste software helpt uw gehele organisatie groeien. Dat geldt dus voor afdelingen als inkoop en verkoop maar ook voor financieel management of HRM. Met het juiste pakket kunnen afdelingen beter met elkaar communiceren waardoor uw organisatie effectiever kan werken. Zo bespaart u tijd en kunt u weer focussen op nieuwe kansen. Een goed werkend softwarepakket is daarbij essentieel. OneBizz geeft u drie tips die helpen het juiste pakket te kiezen.     

1. Bepaal vooraf uw budget
Hoewel een softwarepakket op termijn een kostenbesparing oplevert moet er wel eerst geïnvesteerd worden. Aan welke bedragen u moet denken is in principe afhankelijk van de grootte van uw organisatie. Daarnaast betaalt u bij software vaak per gebruiker per dag. Hoe kleiner uw bedrijf, des te goedkoper het totaalpakket.

2. Vraag een gratis test aan
Bij de aanschaf van een nieuw product wilt u natuurlijk weten of het aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Dat is bij een softwarepakket niet anders. Daarom heeft u bij de meeste leveranciers de mogelijkheid om het product gratis te testen. Maak daar zeker gebruik van. Door de gratis test af te nemen kunt u een goede inschatting maken of de software geschikt is voor uw onderneming.

3. Laat u adviseren
Het aanschaffen van een softwarepakket is wel even anders dan het kopen van een paar nieuwe sokken. Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Betrek daarom zoveel mogelijk decision makers bij het aanschafproces. Kijk waar de wensen per afdeling liggen zodat u informatie kunt inwinnen bij experts. Softwareleveranciers hebben de kennis in huis en helpen u graag bij uw vragen. 
 
Tijd om de knoop door te hakken
Heeft u uw budget rond? Heeft u de software getest en heeft u ten slotte het nodige advies ingewonnen? Dan is het tijd om de knoop door te hakken en te kiezen voor de juiste partner. Neem daarvoor de tijd want een goede voorbereiding kan veel extra zorgen in de toekomst wegnemen.
 
Bent u op zoek naar een totaalpakket of juist individuele software? Lees hier meer over de verschillen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.