Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 februari 2011
 

MKB ligt plat als computer crasht

 
 

Als de ICT binnen het bedrijf uitvalt, ligt de zaak ook plat. Dat geldt tenminste voor een kwart van de MKB-bedrijven, zo blijkt uit onderzoek van UNIT4 onder 1.000 Nederlandse MKB’ers.

Daartegenover staat dat 39 procent vindt dat ICT vooral een ondersteunende rol vervult voor hun organisatie. Door 28 procent wordt alleen in ICT geïnvesteerd als dit bijdraagt aan de core business of als ICT voor kostenbesparing kan zorgen. 

Gebrek aan kennis
Het grootste probleem voor het gebruik van ICT in het midden- en kleinbedrijf in Nederland is het gebrek aan kennis of kunde. Zo ziet 28 procent vooral het gebrek aan benodigde kennis als grootste struikelblok. Ook de gebruiksvriendelijkheid is een probleem voor veel MKB’ers, 23 procent geeft aan dat dit een beperkende factor is voor het gebruik van ICT.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken