Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

IT-markt in 2016 in teken van fusies en overnames

1 april 2016 - ABN AMRO constateert veel interesse in overnames en fusies binnen de IT-sector en verwacht dat het aantal fusies en overnames in 2016 het langjarig gemiddelde van 256 zal overtreffen. Bedrijven kijken naar overnames om schaalgrootte te realiseren. Ook het in huis halen van kennis is een argument voor overnames.

Daarnaast lijken bedrijven bereid om meer te investeren. Onder invloed van de digitale transformatie stegen de bedrijfsinvesteringen in software in 2015 met 5,2 procent, ook vanwege hogere prijzen. ABN AMRO verwacht een nieuwe stijging van de investeringen in 2016. Ook deze bereidheid tot investeren stuwt de overnamebereidheid. Voor IT-bedrijven liggen er specifieke kansen in de telecomsector. Naar verwachting sluiten telecomaanbieders in het zakelijke segment vaker partnerships met IT-bedrijven om klanten integrale oplossingen te bieden.
 
Veel bedrijven kijken naar overnamekansen
ABN AMRO ziet interesse in overnames in de IT-sector, zowel vanuit private equity als strategische investeerders. Na een economische groei van 1,9 procent in 2015 verwacht
ABN AMRO een groei van 1,7 procent in 2016 en een groei van 1,9 procent in 2017. Zo groeit het vertrouwen van TMT-bedrijven in de economie. Bovendien bevat de IT-markt relatief veel snelgroeiende bedrijven en ook dat zorgt voor aantrekkingskracht. Een van de groeimarkten is security.
 
Cloud-en hosting sector ontwikkelt zich
Een snelgroeiend segment in de IT-markt zijn volgens ABN AMRO cloud- en hosting-bedrijven. In deze markt is sprake van professionalisering. Daarnaast lijken bedrijven bereid om een groter deel van hun gegevens en toepassingen in de cloud op te slaan. ABN AMRO denkt dat er met name in deze markt overnames zullen plaatsvinden. Zo integreren binnen de cloud-markt partijen die opslag, rekenkracht en netwerkcapaciteit beschikbaar stellen bijvoorbeeld met leveranciers van diensten. Het landschap is nu nog erg versnipperd, maar ook hier wint schaalgrootte aan belang om de klant zo goed mogelijk te bedienen.
 
Het volledige rapport is hier te downloaden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.