Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Oerlemans zet Eyeworks in de etalage

10 februari 2011 - Televisieproducent Eyeworks wordt mogelijk verkocht. De grootaandeelhouders, oprichter Reinout Oerlemans en investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers, hebben zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen om de interesse onder kapitaalkrachtige partijen te peilen.  Dat zeggen bronnen rond het proces.

Tot de mogelijkheden behoren een kapitaalinjectie in ruil voor nieuwe aandelen, maar ook een verkoop van aandelen door de zittende aandeelhouders. Onder meer Sony, het Italiaanse De Agostini en Shine Group hebben naar verluidt serieus naar Eyeworks gekeken, meldt fd.nl.

Uitkomst open
Oerlemans laat weten dat Goldman Sachs 'meedenkt over de strategische groeimogelijkheden van Eyeworks, in een versneld consoliderende markt'.  Als onderdeel daarvan praat Goldman Sachs met potentiële investeerders. Wat de uitkomst hiervan zal zijn, ligt in dit stadium nog helemaal open. Oerlemans verwacht deze zomer een uitkomst. 

Van den Ende & Deitmers
Eyeworks is in tien jaar tijd een van de grootste onafhankelijke televisieproducenten geworden. Oerlemans zette het bedrijf met hits als De Nationale IQ-test in Nederland op de kaart. Na een kapitaalinjectie van Van den Ende & Deitmers breidde het bedrijf vervolgens fors uit in het buitenland. Tegenwoordig is het actief in zeventien landen en draait het met circa duizend werknemers een jaaromzet van meer dan euro 200 miljoen. Oerlemans is behalve ceo ook programmabedenker, producent, presentator en regisseur. 

Groeitempo
De afgelopen twee jaar heeft Eyeworks, ondanks een aantal goedlopende programma's zoals realityshow 'Oh Oh Cherso', moeite gehad om het hoge groeitempo vast te houden. Door de crisis zakte de advertentiemarkt in en daardoor gaven televisiezenders fors minder uit aan programmering. De belangrijke Britse markt bleek moeilijk te veroveren en sommige overnames hebben minder succesvol uitgepakt dan gehoopt.


Bron: fd.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.